Macska krónikus hasmenés

2021.01.10.

Kedves Doktornő!

Van egy közel 16 éves macskám, amely 5-6 éve(!) hasmenésben szenved, és az állapota lassú romlást mutat. Most ott tartunk, hogy napi 10-15-ször ürít, sokszor csak kis mennyiséget, sokszor vízszerűt, időnként vércseppek jönnek belőle. Láthatóan szenved ilyenkor, hasgörcsei vannak.

Az eddig megpróbált kezelések minimális eredményre vezettek, és a kezelés abbahagyásakor azonnali visszaesés következett be. Legutóbb augusztustól októberig volt kezelve, rengeteg gyógyszert, probiotikumot, immunerősítőt (Vetri DMG, Calvo Pet paszta), gyógytápot kapott, sajnos a várt javulás megint elmaradt. Becsatolom a székletminta eredményeit. Ez alapján a szigetszentmiklósi állatorvos azt mondta, négyféle parazita ellen lehet próbálkozni, ebből 3-at kilőttünk, a 4.-et azért nem, mert az elvileg nagyon ritka és a gyógyszer rá nagyon drága.
Most ott tartok, hogy véget vetek a kálváriának, mivel a helyzet az elviselhetetlenségig fokozódott, a macska nem az alomtálat használja, hanem össze-vissza ürít a lakásban, mindent fóliázok, de ez már tarthatatlan. Az állat elaltattatásán gondolkodom. Amúgy amikor jól van a cica és nincsenek rohamai és hasfájása, akkor élénk, érdeklődő, étvágya jó. Ön szerint van értelme tovább próblkozni, vagy úgyis megint csak idő- és pénzkidobás lenne?

Köszönöm előre is a válaszát.

Üdvözlettel

Beh Olivia

A nem fiatal, oltatlan macska krónikus hasmenését számtalan betegség (parazitózisok, vírusos megbetegedések, hyperthyreózis … májelégtelenség … tumor …) okozhatja, az sem kizárt, hogy 1-nél több kórok van jelen. Számomra az sem egyértelmű, hogy a laborlelet által bizonyítottnak látott fertőzés sikeresen kezelve lett-e.

A cica részletes kivizsgálásával (fizikális vizsgálatok, vér és széklet labor, vírustesztek, esetleg képalkotók …, esetleg egyéb kiegészítő vizsgálatok …) lehet tisztázni a cica jelenlegi állapotát, ezzel esélyeit, megoldásait. E nélkül lehetetlen megmondani az esélyeket.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993