Macska roham

2020.12.01.

Tisztelt Doktornő!
1 hete fogadtunk örökbe egy 5-6 hónap körüli, még nem ivartalanított nőstény macskát. Eddig utcán volt, mi lakásba hoztuk. Mivel vidékről hoztuk a fővárosba, kénytelenek voltunk egy hosszabb utat megtenni vele vonattal. Mikor a szállítóba raktuk, egy rohamszerű rángás jött rá, befeszült, begörcsölt a teste, és maga alá pisilt. De mikor benyúltam megnyugtatni egyből csillapodott és lenyugodott. Mikor beérve az állomásra leszálltunk a vonatról, ismét rohama volt. Egy hete van velünk bent a lakásban, de semmi baja nem volt. Azt gondolom, ha epilepszia lenne, akkor máskor is rohamozna. Előfordulhat a macskáknál a hirtelen jött nagy stressztől, környezetváltozástól, zajoktól ilyen pánikroham? Egy napja pedig kedvromlást, büdös szájszagot és nyáladzást tapasztaltunk nála. Van étvágya de nem sokat evett, lehet, hogy a kettőnek nincs köze egymáshoz, de nem tudunk egész nap figyelni rá, így nem tudom, hogy történt-e valami.
Előre is nagyon köszönöm segítségét!

Egy makkegészségesnek tűnő frissen befogadott cica, vagy kutya esetében is jó, ha napokon belül elmegyünk állatorvosunkhoz, hogy megvizsgálhassa, és elvégezhesse a külső-belső parazitamentesítéseket, megbeszéljék a védőoltások és ivartalanítás időpontjait, esetleg táplálási/tartási tanácsokat kapjanak.

Előfordul olyan epilepsziás megbetegedés, ami csak, vagy nagyobbrészt stressz hatására aktiválódik, illetve lehet olyan epilepszia-szerű megbetegedése is a fiatal cicának, aminek hátterében veleszületett idegrendszeri elváltozás, vagy esetleg súlyos parazitás fertőzés, esteleg egyéb szerzett betegség áll.

A fiatal cica mielőbbi állatorvosi kivizsgálása ajánlott.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993