Macska szédülés

2023.07.24.

Tisztelt Doktor Úr!

8 éves kislány utcai keverék cicám miatt írok. Mentett cica, sok betegsége volt, amikor találtuk kb 1 hónapos lehetett és félő volt, hogy túl sem éli. Orvos vizsgálta, féregirtotta, később ivartalanítottuk is. A fogai felét már ki kellett műteni és valószínűleg a többit is ki kell, e miatt fél évente orvosi kontrol alatt van. Hugyhólyag gyulladása volt amit korábban félre diagnosztizáltak így elhúzódott, de már meggyógyult (másfél éve). Mindig nagyon sovány volt, de csak most derült ki hogy kiskorában nem volt teljes a féreg irtás, giárdia parazitája van, aminek a kezelése folyamatban van, gyógyszert kap, illetve fertőtlenítjük a lakást, ahogy az orvossal megbeszéltük. Nincsenek súlyos tünetei, csak a soványság miatt volt az ötlete az orvosnak a vizsgálat.
Amiért írok, hogy pár hete elkezdett szédülni. Naponta 1-2 alkalommal megszédül, el/le is esik. Voltunk orvosnál, ahol vért vettek, picit a vese értéke volt rossz de a doki szerint csak a kevés folyadék miatt. Azóta több nedves tápot kap amit vizezek, és elkezdett magától inni is (előtte főként Royal Canin Indoor száraztápot kapott, és mellé hetente 2x nedves eledelt) . Mást nem találtak, de azt mondták nincs több eszközük, vigyük máshova.
A félelmem az, hogy már így is a giardia szűrés óta fél a macska, és ahogy olvastam a tünetei után, kellene neki a nyugalom. Csak akkor tenném ki újabb orvosi látogatásnak, ha van esély rá, hogy tudnak rajta segíteni. Illetve szeretnék érdeklődni, hogy milyen vizsgálatok várnának rá? Mivel járhat ez? Tudom, hogy sok oka lehet, csak nem szeretném felesleges vizsgálatoknak kitenni, mert utána mindig sokkal rosszabb az állapota, és az életkedve.

Köszönöm válaszát, üdvözlettel:
Karolina

Sajnos leírása alapján számomra nem világos, hogy a 8 éves, oltatlan, lakásban tartott cica jelenlegi tüneteinek vizsgálatára a Giardia-teszten kívül milyen egyéb vizsgálatokat végeztek, így aztán azt sem tudom, hogy a giardiózison kívül milyen egyéb betegségeket állapítottak meg, illetve zártak ki a sovány és szédüléses tüneteket mutató cicánál.

Ha még nem voltak eddig, úgy vírus-tesztek, vér/széklet/vizelet labor, esetleg hormon mérések, esetleg képalkotók valószínűleg szükségesek a pontos diagnózishoz.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993