MACSKA SZEM

2020.05.06.

Üdvözlöm!

Van egy 7 éves fekete lány cicusom. Kertes házban is lakott már, de most panelben vagyunk. Januárba voltunk vele állatorvosnál, mert a hasán egy zsírcsomó (mint utólag kiderült) alakult ki neki, ez valószínűleg attól lehet, hogy itt a panelben nem tud annyit mozogni. Fogkőeltávolítást végeztek rajta, mert sokszor volt, hogy akármit raktunk elé, nem ette egész nap, csak nagyon apránként. Azóta nagyobb étvágya van. Teljes vérképet is kértek, ami alapján izomszétesésre gyanakodtak, mellékletét nem tudtam becsatolni (email-en tudom esetleg elküldeni). Ultrahangra küldtek minket, de valami nagyon drága helyre, így elmentünk egy másik állatorvoshoz, aki vett megint vért a cicustól HIV-tesztre, ami negatív lett, és felírt egy immunerősítő cseppet. Amúgy a cica szőre teljesen egészséges kinézetű, játszani is szokott, étkezése is rendben mostmár. Viszont a szeme körül szokott lenni egy körvonal, ami nem állandó, a szemén belül a fekete pont körül van néha. Orra nedves kicsit, és a szájából is folyik enyhén és ritkán a nyál. Szeretnék megbizonyosodni róla, hogy van-e valami baj a cicánkkal, vagy semmi ok aggódalomra, mert amúgy nem sovány, játékos, és egészséges kinézetű cicalány, néha szomorúnak tűnik, de gondolom a panel lakás miatt, hiszen nem tud úgy szaladgálni, mint a kertben, csak a kis erkélyünkre szoktunk kimenni a virágokhoz, ott egyből boldogabb is. Köszönöm előre is a válaszát!

Üdv,
Emese

Az adatlap szerint oltatlan a korábban kijáró, jelenleg csak lakásban tartott 7 éves nőstény cica. Az időnként előforduló jellegtelen tünetek jó eséllyel valamilyen korábbi fertőző vagy parazitás betegség jelei lehetnek, illetve, ha nem ivartalanított a cica, úgy a petefészkek, és méh is elváltozást mutathat (petefészek ciszta, gennyes méhgyulladás, ivarszervi tumorok …).

A cica részletes kivizsgálása (fizikális vizsgálatok, vér/vizelet/széklet labor, vírustesztek, hasi ultrahang vizsgálat … esetleg egyéb kiegészítő vizsgálat) segíthet megtalálni a bajt. Ha teljesen egészségesnek találják is a cicát, az ivartalanítás és rendszeres védőoltások, parazitamentesítések akkor is ajánlottak a cicának.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993