Macska szemében folt

2023.05.20.

Üdvözlöm Önöket,
Maine Coon cicám 10 éves idén, kb. fél éve jelent meg egy folt a jobb szemében, ami nagyobb lett illetve van most már több kicsi is. Vizeletvizsgálat volt novemberben, decemberben, állítólag volt némi fehérje ürítés, ezért gyógytápot írtak elő illetve Benamax gyógyszert napi 2,5 mg-ot. Itt nem csináltak vérvizsgálatot kérésre sem, a cicám nagy rosszkedvű, stresszes volt a gyógytáp és gyógyszer miatt, így elmentem másik orvoshoz, kértem vérvizsgálatot, ami januárban volt, nem volt eltérés se vese se másmilyen értékben, ezért mind a gyógytápot mind a gyógyszert elhagytuk orvosi javaslatra. Amúgy semmi gond nincs a cicával, jól eszik (csak száraztápot hajlandó megenni kiskora óta), évekig Royal Canint kapott, de átálltuk idén egy szerintem minőségibb tápra, Real Nature. Jutalomfalatot már csak nagyon minimálisat kap, annak érdekében, hogy csak minőségi étel kerüljön a szervezetébe. A kertbe rendszeresen kiviszem hámmal, nagyon szeret kint lenni, természetesen oltásokat, kullancs elleni védelmet is kap.
Az egyetlen dolog ami aggaszt, az a szemében ez a folt (ok), ami egyre nagyobb. Ez természetes az idősödő cicáknál vagy valami bajt jelezhet amit a vérvizsgálat nem mutatott ki?
Előre is nagyon köszönöm a segítségüket.

A fotó alapján remélem, hogy ártalmatlan pigmentfoltokról van szó – de ezt nem lehet egy fotó alapján biztonságosan eldönteni.

A legokosabban akkor jár el, ha szemész-állatorvos szakrendelését keresik fel a cicával, ahol kiderül, hogy van-e teendő az észlelésével.

Szemész Állatorvosok – Dr. Szentgáli Zsolt és Dr. Tóth Klaudia (szemesz-allatorvos.hu)

Kisállat Szemészeti Szakrendelő Hálózat (szemeszallatorvosok.hu)

 

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993