Macska vesebetegség

2021.04.24.

Tisztelt Dr Nő !
Elkeseredve olvastam több Internetes oldalon is , hogy veseelégtelenséggel kapcsolatban( Macskánál) sok terápia és segitség nincs– ma a 21 ik században élünk, azt hittem az orvostudomány már többet tud ennél…csak infúzió(folyadék pótlás). fájdalomcsillapitó., és táp. ezzel be is fejeződött a terápia,, de miért???? megértem hogy minden véges, de miért kell ezt igy akceptálni ? miért nincs kutatás vagy más ebben az irányban…( 1 hónapja a nőstény cicámnál 15 éves, hasmenést észleltem,(Felixre váltottam) akkor vittem orvoshoz, vérvétel volt, ami semmi rosszat nem mutatott, a hasmenés megszünt, gyógyszert nem kaptam, vettem parazita elleni tablettát, azóta is vil. sárga a széklete) 1 hete reggel rátaláltam összesve , nem tudott felállni, és a szeme vizszintesen gyorsan mozgott, mint egy roham) az orvosom szerint vestibuláris szindróma,( erre sincs sok tudományos válasz) azóta kb 2 hete nincs ilyen szerencsére, orvoshoz vittem egy másik orvos volt ( az enyém szabadságon)és ujra vérvétel, ekkor mondta rossz a vese érték,,infuziót adott börbe, és vese tápot ajánlott, ennyi…enni eszik , ma először hányt , de este ujra evett sokat iszik és sokat pisil,,, többet nem tudnak mondani, kár is orvoshoz vinnem ezért, esténként 2 óráig éjjel elcsavarog valahova utána visszajön és alszik, eszik délig (Royal Canin Renal táp)..(Kép mostani). Köszönöm figyelmét Szilágyi Sylvia

Értem elkeseredettségét a macska veseelégtelenség kezelhetetlensége okán, és nem is szeretném ezt növelni – de sajnos hasonló a helyzet a macskák (kutyák és emberek és …) májelégtelensége, szív- és keringési elégtelensége, cukorbetegsége-  …, allergiás- ortopédiai-, neurológiai-, fertőző-  … és onkológiai betegségei területén is. Ráadásul itt a 21. században látszik felerősödni sok más természeti és társadalmi probléma is. Nem kevesen úgy látják, hogy sok területen egyre rosszabb a helyzet. Mások pedig eredményként élik meg, hogy kevesebb a pestis és lepra járvány, a macskák (kutyák és emberek …) átlagos életkora is jóval magasabb, mint 50, vagy 100 éve, és még most is nő.

Macskák veseelégtelensége hátterében sokféle más alapbetegség (vírusos megbetegedések, szívelégtelenség, hyperthyreózis, policisztás vesebetegség, veserák …)  is állhat, gondolom ezeket kizárták, és a cica “tisztán” a sokszor idős korral együttjáró, ismeretlen eredetű, gyakran progrediáló veseelégtelenséggel küzd. Valóban gyógyíthatatlan ez a kórforma macskáknál is, de kezelésére az Ön által felsoroltak mellett még vannak lehetőségek. Ha Ön esetleg úgy is érzi, hogy kár állatorvoshoz vinnie a cicát, én azért állatorvosával együtt úgy gondolom, hogy ha nem vették volna időben észre a problémát, és nem tettek volna ennyit, tennének jelenleg is a cicáért, akkor esetleg már nem is élne a jelenleg 15 éves, kijáró, nem rendszeresen oltott cica.

A macska veseelégtelenség kezelésére jelenleg is többirányú kutatás zajlik a világ több pontján. Ez annyira így van, hogy jelenleg mi is részt veszünk egy európai klinikai kutatásban, ami reményeink szerint segíteni fog a betegség lezajlásának lassításában, a tünetek enyhítésében, a betegséggel küzdő macskák életminőségének javításában.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993