Macska vesebetegség

2024.02.02.

Kedves Doktor/nő!
Kérem, hogy tanácsával segítsen, hogy tudom Bruno cicám a leghatékonyabban kezelni, mit tegyek, hogy javitsak az állapotán. Mit adjak neki és mit ne adjak enni? Mitől lesz újra étvágya?
Milyen hatékony kezelés van, hová vigyem, hogy gyógyuljon, de legalább szinten tartsam a veseelégtelenséget?
Feltölteném a laborját, de itt nem enged, emailben átküldeném…
Előre is köszönök minden tanácsot!

A laborleletek lefotózva általában feltölthetőek, de egyetlen laborlelet alapján nem ítélhető meg egy vesebeteg cica állapota, a betegség lefolyásának iránya, esélyei és a teendők.

Az adatlap szerint a Bruno 10 év feletti, csak lakásban tartott (de naponta 2x sétáltatott), oltatlan, kandúr, akinek a vesebetegségét 3-4 hónapja diagnosztizálta állatorvosa.

Nem tudom viszont, hogy mi okozza a vesebetegségét (vírusfertőzés?, toxikózis?, hyperthyreózis?, cisztás-, daganatos elváltozás …??? ismeretlen az ok?), milyen vizsgálatokat végeztek eddig a cicán (vér/vizelet labor?, vírustesztek?, hasi ultrahang?, röntgen?,  … egyéb kiegészítő vizsgálatok ??) milyen kezeléseket kapott a cica (szigorú vesediéta?, infúziós kezelések?, gyógyszeres kezelés?, tüneti kezelés? …), végeztek-e a 3-4 hónap alatt kontrol vizsgálatokat, amennyiben igen, azok mennyiben mutattak eltéréseket,  otthon mennyire sikerül a diétát tartani, a gyógyszereket beadni, fogyott-e a cica, milyen a jelenlegi kondíciója, mik a jelenlegi tünetei, vannak-e egyéb betegségei a cicának ….

Állatorvosa legalább ezen adatoknak, de remélhetőleg ennél többnek is a birtokában van, ő tud megalapozott véleményt mondani a veseelégtelenség okáról, bármilyen kezelés esélyeiről, és a további teendőkről. Én csak drukkolni tudok, hogy sikerüljön a cicát elfogadható állapotba hozni.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993