Macska vírus vagy allergia

2021.02.09.

Tisztelt Állatorvos!
9 hónapos nőstény cicám egy hónapja 4 napig nem evett. Készült labor, uh, rontgen. A májenzimje volt egyedül magas. Kapott infuziot, majvedot, antibiotikumot, mirzatent. 2 hétig jol volt, ismét nem evett. Eközben egyre jobban vakarózni, mancsát és karmait rágni kezdte. Rágcsálja, nyalja mindenét. A szájzugában, és a fülkagylón hólyagok jelentek meg, amik mostanra elmúltak.
Eszre vettem, hogy megint egyre kevésbé eszik, pedig éhes, nagyon, de rágni nem akar. Mirzatent elhagytam 1 honap használat után. Ma a szájába sikerült benéznem, a szájpadlásán afta szerű “hólyagot” találtam. Fiv/Felv tesztje 1 hónapja negatív, de lehet mégis ez a probléma? Ismételjük meg a tesztet? Milyen szakrendelésre menjünk? Fogorvosi, onkológia vagy bőrgyógyászat?
A másik fiú cicám száján is kívül lett egy hólyagszerűség, ami múlóban van, neki nincs egyéb tünete, szájába nem tudtam benézni.

2honapos korától barf etrenden volt (csirke, marha, bárány, nyúl, lazacolaj, fürjtojás) 1 hónapja az első panasz után, teljesértékű pépes marhás tápra váltottunk, párolt hús, de ezt is csak nyalogatja. Alfa recinvales pasztat, samylint es bvitamint adok fecskendovel neki + vetri dmg.

A fényképen nem látom kellő élességgel, hogy a lágy szájpadláson gyógyuló fekély, vagy más nyálkahártya elváltozás mutatkozik-e. Akár hosszantartó, napi gyógyszerbeadás is képes nyálkahártyasérülést okozni hasonló módon.

Állatorvosa átnézheti a cicák oltási könyvét is, és a vírustesztek ismétlése is biztosan jó ötlet. Nem mellékesen állatorvosa elvégezheti a fizikális vizsgálatokat is, kiderülhet, hogy vannak-e megnagyobbodott nyirokcsomók, van-e láz, eltérő mellkasi hangok … hematológiai eltérések, kiderülhet, hogy a májenzim eltérések normalizálódtak-e. Nem kizárt, hogy állatorvosa vizsgálatai eredménye alapján már nem lesz szükség szakrendelés felkeresésére – ha mégis, úgy biztosan kiderül, hogy fogászra, allergológus/bőrgyógyászra, vagy esetleg onkológusra van-e szükség.

 

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993