Macskaallergia?!

2020.09.28.

Tisztelt Doktor Ur!

Harom kandur cicankrol lenne szo. Mindharman 3 evesek, ketto hazi macska keverek, egy Maine Coon. Kora tavaszig szoba cicak voltak, azota kertes hazba koltoztunk, igy kijaro cicak lettek. Kora nyaron kezdodtek a tunetek a Maine Coon cicanknal, tomeg veszteseg, valoszinu hasmenes miatt es a harmadik szemhartya megjelenese. Rogton orvoshoz fordultunk, minden szukseges vizsgalatot elvegeztek, verbol, szekletbol, hasi rontgen…Eloszor intenziv feregtelenitest javasoltak, elvegeztuk, de semmi javulas. Majd allergiara gyanakodtak, tehat jott a tapcsere. Az sem segitett, sot nem izlett neki, szoval nem ette. Mi kinti noveny allergiara gyanakodtunk es vartunk. Egyik naprol a masikra eltunt a szemhartya kimozdulas es hizni is elkezdett. Viszont…kijott a masodik kandurunknal is a szemhartya. Nala nem volt sulyveszteseg sem hasmenes es idovel nala is javult. Mikor mar fellelegeztunk ”elkapta” a harmadik cicank. Eloszor az alla alatt lett a szor barnas szinu, valami lerakodas miatt. Ismet allatorvosnal jartunk, szerinte allergia. De mire?! Egyik naprol a masikra kijott nala is szemhartya es hasmenes….Jelenleg a ket hazi cica allszore lerakodasos, hasmenesuk van illetve a szemhartya sokszor elol all. Ismet orvoshoz keszulunk szeklet mintaval, meg akkor is ha nem mutat ki semmit, mert aggodunk es tanacstalanok vagyunk. Marmilyen javaslatot szivesen fogadnank. Elore is koszonjuk! Udv. Edina, Gilgames, Hamlet es Frankenstein 🙂

Olyan alapvető információkat sem ismerek, minthogy ivartalanítottak-e a kandúrok, milyen vakcinákat és parazitaellenes kezeléseket kaptak és az eddigi vizsgálatok mire irányultak, milyen eredményt mutattak. Én még azt sem tudom, hogy előfordult-e láz a fiúknál.

Ha ezek ellenére tippelnem kellene, úgy a leukózis vírusfertőzés és a giardiózis előkelő helyen lenne a tipplistámon. Persze könnyen lehetséges, hogy ezeket már kizárták állatorvosai, és az sem kizárt, hogy teljesen jó az Önök megérzése és kinti növény mérgezése okozza a bajt. Sokkal jobb, ha ők folytatják a cicák kivizsgálását, remélem mielőbb megtalálják az okot.

Általánosságban csak arra vállalkozhatok, hogy a kijáró cicák esetében kiemelten fontos, életmentő  az ivartalanítás, rendszeres védőoltások és parazitamentesítések.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993