Macskanátha

2021.02.06.

Tisztelt Állatorvos!
Van 2 cicám, akiket miútán megevette rögtön állatorvoshoz vittem. Az egyiknek hasmenése volt, de kiderűlt, hogy a táp miatt, a másiknak náthája. Sajnos a nátháson 2 állatorvos sem tudott segiteni. Barnás csipa, könny van a szeme belső sarkában, s az orrából nagyon durva valamikor véres, valamikor szürke vagy zöld sürű valami jön. Állandóan trüszköl. Németországban élek, itt antibiotikumos injeciót valamikor tablettát adtak amit nem tudtam neki sajnos beadni, mivel kiköpi. Kérem adjon tanácsot.
Tisztelettel Török Mária

Vannak macskák amelyeknek nehéz tablettákat beadni, pláne rendszeresen otthoni körülmények között …

Nézze a tüneteket lehet, hogy vírusos macskanátha okozza, hiszen a leírtak szerint nem sikerült állatorvosai kezelését megvalósítani. Hasonló tüneteket okozhat viszont akár allergia, bakteriális, vagy gombás fertőzés, idegentest, növedék … és más betegség is. Az eladót is érdemes lehet felhívni a cicák esetleges korábbi betegségei, tünetei miatt.

Németországban, vagy itthon is a részletes kivizsgálás hozhat pontos diagnózist, ezután lenne esély a megoldásra is. Állatorvosai gondolom átnézhették a cica eddigi védőoltásait, legalább elvégezhették a fizikális vizsgálatokat (lázat mérhettek, nyirokcsomókat vizsgálhattak, hallgatózhattak mellkasa felett …). Ezek alapján nem kizárt, hogy felsőlégúti fertőzést állapítottak meg és antibiotikumos kezelést ajánlottak, amit nem sikerült véghezvinni.

Ha jelzi állatorvosainak, hogy nem sikerült beadni a tablettákat, úgy közösen dönthetnek a napi (vagy 3 naponta) történő injekciós kezelés mellett is – illetve, ha felmerül, hogy esetleg más okozza a tüneteket, úgy dönthetnek a részletesebb kivizsgálás mellett is, amely során vírusteszteket végezhetnek, egyéb laborvizsgálatokat is végezhetnek, talán röntgen, vagy endoszkópos vizsgálat …egyéb kiegészítő vizsgálatok mellett is dönthetnek.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993