Macskaparvo sos

2020.12.29.

Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr!
Loki egy éves ivartalanított kandúr. Egyik napról a másikra nem evett/ nem ivott levert volt csak gubbadt. Természetesen vittük a helyi állatorvoshoz de kb másfél hétig félrekezelte, nem vette a komolyan. Mivel nem javult és altatni akarta a doki felvettük Pestre az egyetemre. Nagyon kedvesek alaposak voltak. Másfél hétig mindennap mentünk kapott csomó szurit folyamatosan infúziót! Letesztelték fiv felv negativ, parvo pozitiv. ( hozzáteszem be volt oltva, csak a helyi doki egyik állatnál se szólt hogy 3 hét múlva ismételni kell az oltást,hogy kialakuljon védettség)Közben lett neki egy súlyos szajfekélye,ami nagyon megnehezítette a gyógyulását mert nem tudott enni. A kedve javult jött ment kaját is próbált lopni próbálkozott. Pár napja viszont , hiába gyógyult a fekély a száján egyszerűen nem eszik. Nem kiváncsi a kajára,magába van roskadva, csak gubbad egésznap es olyan gyenge, hogy csuklik össze a hátsólába. Erővel etetjük, mert mindennap már nem tudjuk vinni infuziòra az anyagiak miatt. De az erővel etetés az elmúlt napok hetek szenvedései után olyan stressz neki hogy sír remeg. Minket szintén felemészt a tehetetlenség mert imádjuk és nem tudjuk mit csináljunk. Az egyetemen azt mondtak hogy legyünk türelemmel és próbálunk de nagyon nehéz. Nagyon hálásak vagyunk nekik és minden tiszteletünk, nem felülbírálni szeretnénk, csak hátha másnak van más ötlete tapasztalata ami segíthetne! Köszönöm előre!
Tisztelettel
Kiss Szilvi

Nézze, a macskák parvovírus okozta megbetegedése (panleukopenia, macska szopornyica) igen súlyos megbetegedés, még egy egyéves 1x oltott macska is akár elpusztulhat ebben a betegségben, pláne, ha nem kaphat intenzív kezelést. Otthon keveset tehet a cicáért, talán a yoghurt, kefír olyan táplálék, amit egyszerűen és kevés erőszakkal meg tudnak vele etetni, de fájdalomcsillapítás, antibiotikumos kezelés és szinte állandó infúziós kezelés nélkül rosszak az esélyeik. Attól tartok, hogy itt a türelmük és kitartásuk mellett még hathatós állatorvosi segítségre is szükségük van.

Az adatlapon szerepel még, hogy több macska (talán ezek sem 2x, majd rendszeresen oltottak)  is van otthon, tudnia kell, hogy a parvovírus erősen fertőző, sőt a vírus a lakásban is viszonylag sokáig túlél. A lakásban élő többi cica sincs biztonságban.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993