Macskaszem

2022.03.27.

Tisztelt Doktornő! Menhelyről került hozzám januárban, most már betöltötte a saccolt egy éves kort. Úgy kaptam meg, hogy a macskanáthából maradt még kis nátha vissza, ezért sokat tüsszög. Utóbb kiderült, hogy véres váladék jött az orrából, szeme környékén csak furcsa barnás váladékozás látszott és nagyon lágy volt a széklete. Orvoshoz vittem, kapott Doxytab vet flav. 50 mg tablettát, és Tobrex szemcseppet. Két napra rá, rohantam vissza, mert vér szivárgott az orrából. Rutascorbint kapott, és javult az orrvérzése, szemcseppet abbahagytuk. Nem látszott az orrán, de a tálkájának a szélén látszottak vércseppek. Mivel szeme még mindig váladékozott, Maxidex szemcseppet kaptunk. Sajnos ennél újra látványos lett az orrvérzése, így ezt is abbahagytuk. Orvosunk mondta, hogy annyira felmarta a sokáig tartó nátha az orrát, hogy azért van ez a vérzés. A gyógyszer befejezése után, még mindig túl lágy volt a széklete, ezért labor vizsgálat történt, minek negatív lett az eredménye. A fűle csúnya fekete volt belül, két alkalommal is lett tisztítva, de miután újra fekete lett, fülcseppet is kaptunk. Egy hét után szépen kitisztult, de most újra kezd feketedni. A szeme aggaszt. Hol jobban váladékozik, hol kevésbé. Néha úgy látom, mintha fényérzékeny lenne. Az egyik szeme majdnem mindig kisebb. Ha nagyon váladékos, kamillával töröltem le, de most Vetericyn plust használok. Nem gennyes váladék, nem hiszem, hogy kötőhártya gyulladás lenne. Vagy mégis? Másik két cica nem kapta el tőle. Több mint egy hónapig volt karanténban, kb. 3 hete vannak együtt. Nagyon szeretném, ha meggyógyulna a szeme.
Tanácsát és segítségét előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Stella

Nyilván állatorvosa, én is, és mindenki más is szeretné, ha meggyógyulna a cica. Egyenlőre azonban érzésem szerint az t sem tudjuk pontosan, hogy milyen betegsége(i) vannak.

A cica részletes kivizsgálása ajánlott.

Át kellene nézni a vakcináit, parazitamentesítéseit, esetleges korábbi kórlapjait. Alapos fizikális vizsgálatok után vírustesztek, vér-, széklet-, vizelet laborvizsgálatok szükségesek, és nem kizárt, hogy egyéb kiegészítő vizsgálatok (hallójárat vizsgálat, képalkotók, szemészeti vizsgálat …) is szükséges, hogy kiderülhessen, mi okozza a makacs tüneteket. Ezután remélhetőleg sikerül meggyógyítani is őt.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993