Maya

2020.07.30.

Tisztelt Dr.-nő !
Van egy 6 éves bichon ivartalanított kiskutyusom .2 hete begyulladt a mirigye a torkában annyira , hogy én laikuskent is nagyon jól éreztem . Vasárnap elvittem a sürgősségire, hogy segítsenek rajta . Kapott is valami szurit és mondták hétfőn vigyem vissza a saját orvosához . Hétfőn vissza mentünk a dokikhoz aki adott egy ujjabb szurit , vert vett majd hányinger csillapító tablettával elengedett . Másnap visszamentem az eredményért amely magas gyulladást mutatott a szervezetbe ezért kaptam gyulladascsökkentöt . A kutyus állapota nem javult , Most már a torkában egy tenyérnyi nagyságú duzzanat van .Vérvétel után pár napra elvittem egy újabb orvoshoz aki most Amoxysol injekcióval kezeli .Megkapta a második szurit is és az állapota nem javult. Kérem segítsen, meddig adható ez az injekció és mikor erezhető a javulás ?? Nagyon aggódom és a kutyus is Nagyon szenved ! Köszönőm válaszát!

Önnel és állatorvosaival együtt én is remélem, hogy “csak” gyulladásról, esetleg tályogképződésről van szó … de igazság szerint ezeknek már illene javulást mutatni a leírt kezelésre.

Sajnos konzervatív kezelésre nem reagáló duzzanat lehet fej-, nyaki tumor, vagy akár lymphomás elváltozás is, ezeket is célszerű lenne kizárni.

Jelezze állatorvosának, hogy nem gyógyult meg, nem is javult a kutya, és kérje további segítségét. Nem kizárt, hogy további vizsgálatokat (mintavétel, képalkotók …) fog ajánlani, vagy esetleg elküldi Önöket onkológiai szakrendelésre.

Ha kiderül, hogy mégsem daganatos megbetegedésről van szó, (annak mindannyian örülhetnénk), de egy gyulladásos betegségnél (tályog, nyálmirigy ciszta …)  is előfordulhat, hogy sebészeti beavatkozásra van szükség.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993