Megfázás

2024.03.29.

Tisztelt Doktornő!
15 hetes kan törpetacskóm miatt írok Önnek. 10hetesen került hozzánk, akkor megkapta a 2.oltàsàt is, illletve fereghajtot. 12 hetesen sajnos valószínűleg megfazhatott, mert sokat tusszogott és elkezdett kohogni is. voltunk állatorvosnal aki első korben 2x 0,5 szem paxirasolt javasolt neki. Sajnos 1 hét paxirasol adás utàn sem javult a köhögése, ekkor visszamentunk az állatorvoshoz , aki antibiotikumot irt fel ( clavaseptin ) ezt végig szedte, illetve acct javasolt 3x egy nap, (200mgos változatát). Sajnos ezek adása után sem lett jobb a helyzet. sajnos màr harmadik hete, hogy kapja a gyógyszereket és nem javul, az allatorvos azt javasolta nyugodtan adjam neki tovább az acc-t de én már nem tudom hogy merjem-e mert fèlek, hogy többet àrtok vele, mint használok. Nem tudom mitèvő legyek mert egy nap többször ràtör a kohoges, éjszaka pedig mégrosszabb, es általában oklendezes a vege, illetve hallani, hogy felszakadt a valadek, de nem tudja felkohogni.
Előre is köszönöm a segítségét, további szèp estét kívànok!

A leírt tüsszögést, köhögést sajnos sok betegség okozhatja, ezek közül a megfázást (légúti fertőzések) gyanítják a háttérben, ezt próbálták kezelni, mindezidáig sikertelenül.

A makacs tüneteknek lehet az az oka, hogy nem volt szerencsés az antibiotikum megválasztása, mint ahogyan az is, hogy nem fertőző eredetű a légúti tünete háttere. Nem volt szó a leírásban arról sem, hogy volt-e, van-e láza a kutyának, van-e bármi egyéb tünete a leírtak mellett. Én a leírás alapján akár allergiás hátteret, akár más okot is el tudok képzelni a tünetek mögött a kétségkívül leggyakoribb felsőlégúti fertőzések mellett.

Jelezze állatorvosának, hogy nem javult a kölyök állapota és kérje további segítségét.

A tünetek okának megállapítása után a kiegészítő kezelésben sokat segíthet a Candist szirup:

https://fitovet.hu/termek/candist-szirup/

és az Immunorm szirup:

https://fitovet.hu/termek/immunorm-szirup/

Reméljük, hogy mielőbb kiderül az ok, és újra egészséges lesz a kölyök kutya!

 

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993