Megváltozott viselkedés

2022.04.23.

Tisztelt Doktornő! Elnézést a zavarásért! Ismét Lajos Mihály vagyok Kárpátaljáról. Szerdán, április 2O-án kutyasétáltatás közben egy nagy kutya átugrott a kerítésén, és nekiesett a kis termetű kutyámnak. A gazdájával együtt alig tudtuk megmenteni tőle a kutyámat. Megtudtam, hogy a támadó kutya be van oltva veszettség ellen. Aznap a kutyám nem is evett. De kapott fájdalom-, illetve lázcsillapítót, étvágygerjesztőt, antibiotikumot, fertőtlenítést. Azóta is a kezelőorvosa utasítása alapján naponta fertőtlenítem: vagy egy nagyobb harapásnyom a bal combja felső részén, illetve több kisebb: kettő a bal oldalán, egy a nemi szerve mellett, egy a jobb combja felső részén. Az étvágya jó, ma reggel fokozott volt (reggel is kap, amennyit kér, jóval kevesebbet, mint este, de ma többet kért), szaladgálni is tud, már ugrani is. De amit furcsállok: tegnap bebújt a rekamié alá, ahonnan aztán kicsaltam, és ma is be akart bújni, de rászóltam, erre nem bújt be. Ez lehet-e poszttraumatikus sokk jele? Amellett időnként nem a puha fekhelyen, hanem a szőnyegpadlón fekszik. Mi lehet ennek az oka, kapcsolatban lehet-e a sérüléseivel? És mit tetszik ajánlani: míg teljesen be nem gyógyulnak a sebei, ajánlatos hosszabb sétára menni vele, vagy kímélni kell, és még most inkább csak az udvaron járjak vele? Válaszait várom, előre is köszönöm. Tisztelettel: Lajos Mihály.

Az biztos, hogy amíg nincs jól a kutya, addig nem szerencsés őt nagy sétáknak, komoly erőkifejtésnek kitenni.

Ellenőrizi kellene, hogy nincs-e láz, helyi fertőzés a harapások területén. Nem kizárt, hogy további antibiotikumos és gyulladáscsökkentő/fájdalomcsillapító kezelésre van szüksége a kutyának.

Amennyiben nincs láz, nincs jelentős gyulladás a kutyában, úgy foglalkozhatnak a poszt-traumatikus stressz lehetőségével.

Vigyázzanak magukra és minden szeretteikre Kárpátalján.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993