Mézyke :(

2021.06.28.

Tisztelt Doktor Úr!
Sajnos a kérdésem már csak esetleg megnyugtatásképp lenne aktuális.
12 éves mini kis Yorkink,semmi előjel nélkül egyik percről a másikra hirtelen fellépő nyugalmi állapotba lévő,zihálás lépett fel nála éjszaka,ami sajnos 3 óra elteltével a halálát okozta.:(Iszonyú nagy fájdalom ez családunknak,3 hónap telt el azóta ,de sehogy nem tudunk megnyugodni.Mindig az okokat keressük ,hogy mi történhetett vele.1 éve volt egy melldaganata amit a szövettani eredmény sajnos rosszindulatot mutatott ,de áttét nem képződött,az állatorvos azt tanácsolta hogy ha baj van a kutyussal akkor keressük.De semmi nem volt,egy életvidám figyelmes ,értelmes kis állat volt az utolsó percig.Talán az 1 év eltelte alatt,lehetséges hogy valamelyik kis belső szervét megtámadta a tumor?Vagy milyen rejtett betegségre utalhat semmi előjel nélkül,egy ilyen hirtelen fellépő kattogó zihálás?Annyit pontosítanék ,hogy 2020.januárjába volt egy melldaganat amit kioperáltak,akkor is rosszindulatú volt,de semmi kezelést nem igényelt a felépülés után,majd 2020.júniusába is volt egy kiújult melldaganat amit az említettek szerint kioperálták és ivartalanítva is lett a kutyus esetleg ez a pár hónap alatti két műtét viselhette meg?Az állatorvosunk azt mondta biztos hogy szívelégtelenség (vizsgálat nélkül)mert elhalálozáskor kevés vér szivárgott a szájából.
Sajnos az akkori sokkhatás,ami ért bennünket nem is gondoltunk boncolásra.
Esetleg a leírtakból,tud valamire következtetni a Doktor úr?
(A rosszullétről zihálásról tudok felvételt küldeni)Hátha lehet valamire következtetni.Nem hagyja nyugodni a lelkünket a kicsi kis kutyusunk értelmetlen hirtelen halála.Van még egy 15 éves Yorkink és tudni szeretnénk ha ilyen rosszullét bekövetkezne ,mit tegyünk.Sajnos éjszakai ügyelet nem mükődik Zala megyében(Nagykanizsa),hogy el tudtuk volna vinni állatorvoshoz a kiskutyát. 🙁
Köszönöm válaszát.
Rné Livi

A leírtak alapján érzésem szerint bőven van esélye akár a korábbi, többször operált, rosszindulatú emlődaganatok mellüregi áttétjei miatt bekövetkezett haláloknak is. Ha azonban kezelőorvosa szívbetegséget gyanít az elhullás hátterében, úgy nyilván az a legesélyesebb ok.

Sajnos az agónia bármilyen részletes leírása, akár videója is nagyon hasonló módon zajlik le sokféle halálos megbetegedés esetében. Ez alapján tehát nem lehetséges megmondani a halálokot. Ha lett volna lehetőség a tünetek jelentkezésekor részletes kivizsgálást elvégezni (értem, hogy nem volt), úgy az segíthetett volna kideríteni az okot. Elhullás után pedig, teljesen igaza van, a boncolás és ehhez kapcsolódó kiegészítő vizsgálatok adhattak volna választ a kérdésre. Mindezek hiányában sajnos senki nem adhat hiteles választ.

Sajnálom a történteket, és azt is, hogy nem tudom megnyugtatni Önöket a Mézy elvesztése ügyében.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993