Mi lehet a probléma, ön mit gondol?

2024.07.01.

Jó napot!
Beagle, szuka, 7 éves kutyáról van szó, aki nincsen ivartalanítva, a kötelező oltások pedig meg vannak. Igen aktív kutyáról lenne szó.
Az elejétől kezdeném azt vettem észre hogy a farkát nem akarja nagyon felemelni, illetve a hátsó lábát lépés közben nem emeli eléggé. Elvittem állatorvoshoz ahol kapott ízületi gyógyszereket illetve arthromaxot, carproxot és quamatelt is.
Nem nagyon akart javulni az állapota sőt inkább rosszabodott kevés volt a vizelete (kis tócsákat ürített), illetve nem nagyon tudod menni mivel jobbra, balra dölt meg arra is figyelmes lettem hogy megváltozott a hangja is, így visszavittem ahol végeztek rajta egy vérvizsgálatot ahol minden eredmény jó volt, illette szívféreg tesztet is csináltak és az is negatív volt. Ultrahangozni is akarták volna csak nem tudta mivel a húgyhólyag extrémen telt volt. Majd javasolta a CT vizsgálatot.
Ilyenkor már az állapota ott volt hogy cseppegett a vizelete ha megette a kajáját illetve ha fekszik akkor is tiszta pisis volt.
Elvittem állatkorházba csináltak CT és röntgen is ez a vizsgálat sem mutatott semmi elváltozást. Itt írtak fel venni egy szteroid kúrát, először Medrol 32mg napi egyszer egy egész szem tabletta 4 napon át, aztán medrol 16mg napi egyszer egy egész szem tabletta 4 napon át, aztán medrol 16 mg napi egyszer fél tabletta 4 napon át, aztán medrol 4 mg napi egyszer egy egész szem tabletta, mellé írtak fel gyomorvédőt Controlox 20 mg napi egyszer egy egész szem, meg mellé javasolták a milgamma gyógyszert is. Meg javasolták hogy mivel a húgyhólyagja telt hogy hasi nyomással ürítsük a vizeletét.
Sajnos a kutyus nem lett jobban így visszavittem állatorvoshoz ahol megtudták ultrahangozni ahol ismét nem derült ki hogy lenne elváltozás vagy esetleg húgykövek. Kapott B-vitamint amit szednie kellett.
Most jelenleg ott tartunk hogy sokkal jobban botladozik a hátsó lábára illetve székletet üríteni nagyon kicsiket tud azt is nehezen meg ha nyomja a székletét akkor pisi is szokott jönni egy kis kevés, illetve pisilni egyáltalán nem akar, de a cseppeggés az megmaradt illetve az ha fekszik akkor folyamatosan pisis.
Étvágya jó, illetve iszik is eleget.
Senki nem tudja megmondani hogy mi lehet a probléma, idegi probléma gyanakodnak.
Esetlen ön mit gondol mi lehet a probléma?
Gondoltam elvinni MR-re hogy hol érdemes felvételek készíteni?
Illetve hogy az idegrendszerrel vagyis agyi eredetű probléma lehet e?
Válaszát előre is köszönöm.

Sajnos én sem tudom megmondani, hogy mi okozza a sokféle tünetet a kutyában.

Leírásából nem derül ki számomra, hogy milyen laborvizsgálatokat végeztek, amely során minden paraméter rendben volt, de azt sem tudom, hogy a CT-t mely testrészről készítették, amely nem mutatott ki elváltozást … sőt, olyan alap dolgokkal sem vagyok tisztában, hogy túlsúlyos-e a kutya, volt-e egyszer is láza, sokat iszik/sokat pisil-e, ivarzásai rendben zajlottak-e ….

Állatorvosa, aki mindezekkel, és nyilván ennél sokkal több adattal is tisztában van, jóval több eséllyel tudja megválaszolni a kérdéseit.

A részletes kivizsgálást és az eredményeken alapuló kezelést semmiképpen nem pótolhatja, de az elsődleges kezelést eredményesen egészítheti ki a Fitovet gyógynövény hatóanyag tartalmú készítményei:

https://fitovet.hu/termekeink/

 

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993