Micike

2021.04.22.

Tisztelt Doktornő!
Egy utcabeli cica nálunk hagyta 3 kölyökmacskáját, akiket befogadtunk (gazdijának nem kellettek). Azóta szeretetben neveljük őket. Kettőt tudtunk ivartalanítani, de a harmadikat (legkisebbet) mint utóbb kiderült, nem lehet. Micikénél (kislány) az altatás megkezdésével problémák léptek fel, ezért az állatorvos röntgenfelvételt készített, ami alapján megállapította, hogy tyúkmellű. Nem ajánlotta a műtét folytatását, hátha nem ébred fel többé. Azóta fogamzásgátlót adunk neki az orvos utasítása szerint. Micike (már 3 éves) egyébként egy rosszcsont, virgonc, eleven, tüneményes cica. Eddig még nem tapasztaltuk, hogy problémát okozna neki ez a genetikai rendellenesség, bár egy kiadós hancúrban hamarabb elfárad, mint a testvérei. Nagyon szeretjük és aggódunk, hogy mik a kilátásai.
Válaszát előre is köszönöm!
Egy szerető és aggódó gazdi

Igazából csak állatorvosa tudja, hogy mennyire súlyos a rosszul fejlett cica fejlődési rendellenessége, illetve az ehhez társuló légzési-, keringési rendellenességek, és az ebből adódó altatási/műtéti kockázatok. Én azt sem tudom, hogy miként próbálta altatni a cicát, van-e lehetőség gázzal történő, monitorozott altatásra. Ez utóbbi módon idős, jelentős idült betegségekkel küzdő állatok (emberek) is elég nagy biztonsággal altathatóak, operálhatóak, míg ez nem mondható el a monitorozás nélküli injekciós készítményekkel történő altatásról.

Mindezeket kellene mérlegelni a hosszútávú, hormon kezelésekkel szemben – aminek szintén jelentős kockázatai vannak.

Az adatlap szerint a Micike védőoltásai, és talán rendszeres parazitamentesítései sincsenek rendben, ez szintén kockázatot jelent a cicá(k)nál.

 

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993