Miért lehetett ez?

2021.08.26.

Tisztelt Állatorvos! Lehet csak nekem volt ijesztő a következő: A cicám aludt, és odamentem megpuszilni.Szoktam ilyet, mert ilyenkor le van nyugodva. Persze vigyáztam, mert ha hirtelen felébred odacsaphat, volt már ilyen. Aztán most egyre gyanúsabb lett, hogy semmire nem reagált. Kicsit rángatózott a lába, szája, ilyen is van, meg volt is, ilyenkor mélyen alszik gondolom. De már a fejét is erősebben simogattam, akár mit csináltam, nem ébredt fel, persze lélegzett rendesen. Egyre erősebben simogattam, kicsit ráztam is, de semmi reakció. Nagyon megijedtem, olyan volt, mintha nem tudott volna felébredni, csak a szemfehérjét láttam, nem tudta a szemét kinyitni. Ezt több percig tartott. Olyan volt, mintha ájult lett volna. Aztán hirtelen felriadt és fújt egyet, utána elkezdett mosdani, rám egy kicsit mérges volt talán, azt láttam. De nem volt vicces helyzet az biztos, ilyet még nem tapasztaltam nála, és más cicánál sem. Máskor rögtön, vagy ha nem is rögtön, de reagál, sokkal éberebb. Most tényleg azt hittem, hogy nagy baj van. Előre is köszönöm válaszát! Zsuzsa

Emberek, kutyák és macskák alvási szokásaiban és periódusaiban is előfordulnak egyedileg változó, mély alvási szakaszok, amiből nehezebb őket megébreszteni. Ez lehet teljesen megszokott, természetes állapot. Ennek ellenére nehezen érthető számomra, hogy miért puszilgatja akár az éber, akár az alvó állatot, ha az nem szereti ezt, nem igényli. Azt gondolom, hogy nem kellene piszkálni, puszilgatni sem a cicáját, pláne ha ő ezt nem értékeli.

Ha többször észlel szokatlan testhelyzetekben fekvő, válaszreakcióra képtelen, ernyedt, vagy görcsös eszméletvesztett állapotokat – úgy azt jelezni kellene állatorvosának, hogy kivizsgálja a tünetet.

 

 

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993