Miért lóg a cica hasa?

2020.12.17.

Tisztelt Doktornő/Úr!

Van egy kb. 1.5 éves lány cicánk, akinek egy ideje azt vettem észre, ha oldalról nézem, hogy a hasa hátulsó része lóg picit. De olyan lötyögősnek nézem, és nem keménynek, de ott a szőre is kicsi hosszabb, tehát annyira nem látni, hogy mennyire lóg, vagy tényleg lóg-e neki, de mikor megy, akkor látom, hogy ott a hasa ide-oda fityeg. Sajnos nem tudom megvizsgálni neki közelebbről, mert elég verekedős, és harap is. Egyébként hízelgős, meg igényli, hogy simogassuk, de csak, ha ő akarja. Ha pl. fekszik és megakarom simogatni, azt már nem lehet, mert odacsap, vagy harap, és így a hasát megnézni pláne nem tudom. Még ölbe sem lehet felvenni. Kb. 3 hónaposan kaptuk, akkor még lehetett szeretgetni, de ahogy nőtt már egyre kevésbé. Úgy látom néha, mikor megtudom figyelni, hogy a két legalsó cicije, mintha nagyobb lenne. Egyébként nagyon eleven, jól eszik, széklet, pisi rendben. Nem mondom, van rá eset, hogy néha, nem az alomba megy, de utána megy, és elvégzi szépen a dolgát az alomba, tisztálkodik. Szóval, semmi más problémát nem vettem észre rajta.
Lehet probléma? Köszönettel: Katalin

A fényképek egyikén sem láttam egyértelmű jelét, hogy miről lehet szó.

A “lötyögő has” lehet akár emlőduzzanat, vagy lágyéksérv, vagy egyéb duzzanat is a testtájékon – de legnagyobb eséllyel talán kitelt zsírdepó szokott ezen a területen “lötyögni”.

Ha Ön nem is tudja megtapintani, közelről megvizsgálni a területet, állatorvosa biztosan meg tudja ezt tenni a rendelőben. Az adatlap szerint oltatlan a cica, emiatt úgyis érdemes lenne felkeresnie állatorvosát, és amennyiben esetleg nem ivartalanított, úgy az ivartalanítás időpontját is érdemes lehet megbeszélniük.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993