Mopsz kiskutya beteg

2024.06.04.

5-6hete a kiskutyám ( 14 éves mopsz kan) elkezdett köhögni azt hittük megfázás vártuk hátha elmúlik de csak rosszabbodott a helyzet, egyszer csak elengedte magát szétcsúsztak a végtagjai és bepisilt (ájulás szerű de mégis végig magánál volt) ezért elvittük orvoshoz aki megállapította hogy tüdőödémája van. Kapott rá furosemid vizhajtót, javult a helyzet az ájulás szerű rosszúllét elmúlt de nagyon gyenge lett a vízhajtótól alig akart mozdulni így az orvos javaslatára csökkentettünk az adagon folyamatosan most már csak negyed furosemidet kell szednie. Emellett az étvágya nagyon lecsökkent 2 napja már szinte semmit nem akar enni. Megkostolja vagy megszagolja és kiköpi vagy elmegy az ételtől messze és egyből iszik. Nagyon sok vizet fogyaszt kb 2 litert megiszik. Tegnap voltunk ujra az orvosnál és kiderült hogy sajnos szívbeteg is, kapott verospiron tablettát. (A gyógyszert is már csak úgy tudjuk a szájába fecskendezni).
Volt már valakinek innen hasonló helyzetben a kiskedvence? hányingere lehet? Mivel próbálkozhatnék? Mit tegyek hogy egyen pár falatot? Ajánljátok a CBD olajat, és ha igen akkor kinek mennyi idő után hatott? Minden javaslatot szívesen fogadok. Köszönöm szépen előre is!!

Nézze, a leírt tünetek valóban nagyon súlyosnak tűnnek, de nem tudom, hogy pontosan milyen vizsgálatok (laborvizsgálatok, szívultrahang, mellkasröntgen, EKG … ???) történtek, ami alapján megállapították a tüdőödémát és a szívbetegséget, és azt sem tudom, hogy pontosan milyen szívbetegségről (szívférgesség, billenytyű elégtelenség, ritmuszavar, szívizomhypertrófia …???) lehet szó.

Állatorvosa, aki leginkább tisztában lehet az elvégzett vizsgálatokkal, azok eredményével és a kutya betegségeivel, azok súlyosságával – sokkal inkább megfelelő tanácsot tud adni a kutya esélyeivel és kezelésével kapcsolatosan.

 

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993