Műtét után

2024.06.06.

Kedves állatorvos!
Hétfőn délben ért véget a kutyusom műtétje. Állítólag műtét közben felébredt és be kellett altatni újra. 11 éves. Glaukóma miatt az egyik szemgolyója lett eltávolítva illetve a hátsó lábán volt egy kinövés ami szintén le lett szedve. Ma szerda van eszik a kutyus iszik dolgát elvégzi sétál ugat viszont azt szeretném megkérdezni hogy normális-e hogy nagyon mélyekre bealszik. Egy perc alatt be alszik ilyen nagyon mélyen és még horkol is úgy alszik, ha felébresztjük akkor meg olyan nagyon mélyről jön neki a szeme mint aki nagyon aludt. Hogy ez még normális mert régebben is műtöttek kutyámat de ilyenre nem emlékszek vagy meddig normális ez?
A másik amit szeretnék megkérdezni hogy készűlt vérkép és az a cK és az Ldh szint extrém magas lett neki. A fehérvérsejt szám egy picit alacsonyabb illetve a máj adatok még emelkedettek. Ezekből lehet-e következtetni valamire?
Köszönöm a válaszát lábáról csatolok fotót hogy milyen volt.

Nem tudom, hogy mi módon altatták a kutyát a megelőző műtéteknél, és miként a mostani hétfői műtét során, azt sem tudom, hogy mennyi ideig tartott a műtét …. de alapvetően el tudom képzelni, hogy egy 11 éves közepes testméretű kutya a műtét harmadnapján még aluszékonyabb, bágyadtabb.

A felsorolt biokémiai és hematológiai eltérések figyelem keltőek, kivizsgálást igényelhetnek és akár hozzájárulhattak ahhoz is, hogy még a műtét utáni napokban sokat és mélyen alszik a kutya. Az eltávolított bőrképlet  szövettani eredménye is fontos adat lesz a továbbiakhoz.

A műtétet végző és a kutyát kezelő állatorvosával érdemes megbeszélnie mindkét kérdését.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993