nagy levegővételek

2022.05.10.

Tisztelt Doktornő! Elnézését kérem, de még mindig nem nyugodtam meg a kutyámat illetően. A tüdejében volt egy kisebb belső sérülés, az állatklinikán kimutatták röntgenvizsgálattal, de mondták, hogy magától elmúlik, majd később már azt mondta a kezelőorvos, hogy el is múlt. A tüdejét tisztának találták, a szívét jónak, az alvászavara enyhült, de azt is kimutatta a kezelőorvos egy vérvizsgálattal, hogy a szívférgessége felerősödött, én is láttam a mikroszkóppal, hogy ott vannak a szívférgek, már akkor szívférgessége volt, amikor hozzám került, azóta is NexGard Spectrával tartjuk alacsony szinten, de két éve is egyszer felerősödött, most megint, kapott is két injekciót, és egy heti különbséggel még két injekciót kell neki adni. Viszont most észrevettem, hogy alvás közben nagy levegővételeket vesz, amit a meleg idővel magyaráz az orvos, de ma, az előbb nagyon nagy levegővételek voltak, nagyobbak, mint eddig, egy rövid ideig szaporák is, majd felriadt, aztán óvatosan megsimogattam, újra elaludt, a lélegzése mikor nem mély, mikor mély. Nem tudom mivel magyarázni a levegővételek időnkénti mélyülését, illetve azt, hogy az előbb szapora volt. Mi állhat az egész hátterében? A kezelőorvos szerint a támadás miatti stressztől lett rossz alvó. Lehet, hogy rossz álmai vannak, újra és újra visszaemlékszik a támadásra? Vagy mi ez? Mit tehetek? Még egyszer röntgeneztessem meg a tüdejét, hogy minden kétséget kizáróan elmúlt a sérülése? (A harapásnyomok közül már jóformán csak a legnagyobb nem gyógyult még be.)Ha napközben látom, hogy alvás közben szapora vagy mély és szapora a lélegzése, simogassam meg óvatosan? Örülök, ha alszik, és félek, hogy fel találom ébreszteni… Amellett a mai sétán lassúbb volt jóval, mint az előző napokban, bár csak félórás sétával kezdtem, egyórás sétával folytatom a több mozgáshoz való visszaszoktatását. Az étvágya viszont jó. Türelmét köszönöm, válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Lajos Mihály.

Nézze, a szívférgesség komoly megbetegedés, pláne, ha igazoltan kifejlett szívférgek élősködnek és szaporodnak a mellüregi nagyerekben.

Ha “csak” a szívférgek (vagy bőrférgek) szúnyog által átoltott lárvái láthatóak a vérben, nagy mennyiségben azok is okozhatnak tüneteket.

Mindezekről én nem tudok, kezelőorvosa van tisztában a szívférgesség súlyosságával.

A mellkasi röntgenen korábban látható, mostanra már gyógyult sérülésről is állatorvosa tudhat közelebbit, mint ahogyan a külső sérülések gyógyulásáról.

Nagyszerű, ha a kutya étvágya már a régi.

Aggodalmaira, kérdéseire állatorvosa tud korrekt válaszokat adni, én nem szívesen találgatok leírásai alapján.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993