Nagyon pörgős, eleven cica

2019.11.18.

Tisztelt Állatorvosok! A következőben szeretném a segítségüket kérni: Van egy kb. fél éves cicám, aki rendkívül pörgős, eleven, én még ilyen cicával nem találkoztam. Sohasem fárad el, ezen kívül még vad is. Ha rászólunk, akkor mérges lesz, felborzolja magát, és akkorát ugrik, hogy szinte eléri az ajtó tetejét. Aludni is elég éber állapotban alszik, minden kis zörejre felébred. Nem tudunk tőle mi sem aludni, mert nem nyugszik le, ha kizárjuk a szobából, akkor pedig az ajtót kaparja és nyávog. kb. 2-3 hónapos lehetett mikor kaptuk, már akkor is olyan eleven volt. Anyukám vesz neki macskaeledel boltban kimérve száraztápot, esetleg ettől felpöröghet még jobban? Mikor várható, hogy lenyugszik, egyáltalán várható-e egy ilyen nagyon eleven cicánál? Nagyon szeretjük, de már nem sokáig bírjuk. Mit tanácsolna, mivel lehetne kicsit lenyugtatni? Előre is köszönöm válaszukat! Tisztelettel: Katalin

Nem számít ritkaságnak, hogy a fiatal, makkegészséges, jól tartott, de viszonylag kis helyen, ingerszegény környezetben tartott cicák hasonló módon viselkednek. Amit írt, az lényegében megszokott, normális viselkedésnek tekinthető. Bármilyen jó minőségű macskatáp szerintem nem ronthat a helyzeten.

A kb féléves, csak lakásban tartott cicánál lassan esedékes az ivartalanítás. Nem kizárt, hogy ez a műtét önmagában kicsit meglassítja a cicát. Ha a műtét után sem változik lényegesen a viselkedése, és állatorvosa is egyetért abban, hogy túlzás a cica elevensége, pörgőssége, úgy lehetséges gyengéd nyugtató szerekkel próbálkozni állatorvosa tanácsa alapján és az ő felügyeletével.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993