nehéz légzés

2024.05.19.

18 éves macska.Volt 3 éve tüdő problémája..azt sikerült helyrehozni gyógyszerrel.Kb másfél hónapja kissé nehezebben veszi a levegőt..orra nem folyik,szagokat érez rendesen,eszik iszik jön megy futkos..orrán veszi a levegőt.evés közben sem fuldoklik.Van aki azt mondja polipja van az orrában ..Állatorvoshoz elvittem…meghallgatta ..tüdeje rendben teljesen..a torkánál hall valami gondot.Ha a cicát megsimogatom elkezd dorombolni..akkor teljesen megszűnik ez a nehezitett légzés..a hangszálain lehet valami gond?Amikor befejezi a dorombolást akkor ujra kezdi ezt a kissé nehezebb légzést.Az utobbi honapokban 3 szor volt torokgyulladása..mandula gyulladása..a másik cicánk is hasonlo torokgyulldással volt de ő fiatal és simán átesett rajta.Ez ennek lehet valami szövődménye? Miért jön helyre doromboláskor a légzése? kapott antibiotikumot..kissé javult majd szinte megszünt a gond..de most hogy esős napok voltak megint visszatért a nehezebb légzés…asztma? Vannak testhelyzetek..hason fekvés előre nyujtott nyak amikor szintén megszünik a nehezebb légzés..vagy háton fekvés..de van hogy oldalfekvésben sem lehet hallani hogy veszi a levegőt…orvos megint azt mondja hogy a torokban hallható valami zörej..hangszálai?nem akarnám szteroidozni..Mi lehet a gond?A cica korához képest nagyon szép jol táplált játékos gondozott.Bolhája nincs lakásban tartott de kijár a kertbe is.ivartalanitott

A felsoroltak bármelyike okozhatja a leírt tüneteket, sőt, a 3 éve sikeresen kezelt (általam ismeretlen) tüdőproblémája is kiújulhatott az idős, cicának, vírusos betegségek is jelentkezhettek az adatlap szerint oltatlan cicánál, de én szívbetegségeket, a nyaki/mellüregi daganatos betegségeket sem tudom kizárni a tünetek hátteréből. Az sem zárható ki, hogy többféle betegség is jelen van az idős cicánál.

Nem hiszem, hogy ötleteléssel előre lehetne lépni a diagnózis felé. Részletes kivizsgálással (fizikális vizsgálatok, vírustesztek, laborvizsgálatok, képalkotók, egyéb kiegészítő vizsgálatok … ) lehetne kideríteni, hogy mi okozza a tüneteket, és ezzel válhatna világossá a cica esélyei, és a teendők.

Az állatorvosi vizsgálatokat és az eredmények alapján történő kezeléseket semmiképpen nem pótolhatja, de a kiegészítő kezelésben fontos szerepet játszhatnak az alábbi gyógynövény hatóanyagtartalmú szerek:

https://fitovet.hu/termek/immvir-szirup/

https://fitovet.hu/termek/candist-szirup/

 

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993