Nehezen gyógyuló macskanátha

2024.06.08.

Kedves Doktor!

Seretném a tanácsát kérni addig is, míg sikerül újra orvoshoz jutunk. Van egy (még) ivaros kandúr, akit kb fél éve kezdtünk szelídíteni, etetni, a múltját nem ismerjük, ennélfogva a korát sem tudjuk pontosan, de valahol 3 és 8 éves között lehet az orvos szerint is. KErtes házról van szó, ő pedig utcamacska volt, mostmár sokat van bent is, főleg rosszabb idő esetén, kinti-benti lesz valószínűleg. Mostanra sikerült eljutni arra a szintre hogy engedi magát megfogni, van bizalom, kapcsolat, szeretnem ha megkapná az oltásokat es ivartalanítani is szándékozunk. 5 napja viszont betegség miatt vittem orvoshoz , macskanatha gyanúval amit a doki is megerősített. Kapott antibiotikumot injekcióban, és carprox tablettát, amit 4 részben kellett beadnom neki. 
A kérdésem az, hogy mennyi idő alatt kellene érdemi javulást látnom a cicánál az antibiotikum hatására? Láza talán már nincs, de továbbra is alig kap levegőt az orrán és a szeméből is jön még a váladék ( meleg vízzel letörölgetem neki rendszeresen), gyenge, szinte egész nap fekszik, alig tud enni. Az utóbbi két napban azt a keveset is kihányta amit sikerült megennie, de nem kizárt hogy ez előfordult más napokon is , csak épp akkor amikor kint volt és nem nálunk. Ez utóbbi tünet adódhat a náthából (hurut vagy vmilyen bakteriális dolog), vagy valami másra gyanakodjak? Most inkább csak folyadékokkal próbálkozom, hogy legalább ne száradjon ki, de aggódom, hogy ha ez napokon belül nem oldódik meg, nagyobb baj lesz. Az oltásokat a gyógyulása után egyből megkapná, csak jelen állapotában ugye nem lehet beadni neki. 
Amint tudom, visszaviszem az orvoshoz, ha nem gyógyul, de ha addig is lenne valamilyen tanácsa, hogy mit tehetnék érte, azt megköszönném.Üdvözlettel:
N. Eszter

A vírusos macskanátha fertőzésből a felnőtt, jó általános állapotban lévő macskák általában néhány nap alatt felgyógyulnak. Elhúzódó esetek sokszor akkor vannak, ha más vírusos és parazitás fertőzések, esetleg egyéb nem fertőző betegség is jelen van az állat szervezetében. Esetükben is erről lehet szó.

Jelezzék állatorvosuknak, hogy nem gyógyult meg a cica, és kérjék további vizsgálatait, segítségét.

Az állatorvosi vizsgálatokat és ellátást semmiképpen nem helyettesítheti, de a vírusos betegségek kezelésében hatékony segítséget nyújthat a gyógynövény hatóanyagtartalmú Immvir szirup:

https://fitovet.hu/termek/immvir-szirup/

 

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993