Nem értem, milyen betegségük volt

2020.04.28.

Házimacska, második fialása, nagyon szép, fekete, fehér mintás, erős, jó súlyban, a legkedvesebb.
Azt nem értem, hogy milyen betegség az macskáknál, hogy a kicsik, akik születnek, semmi bajuk nem látszik, fejlődnek is, aztán hirtelen elkezdenek nem enni, semmi tünet nincs, semmi, pár nap és meghalnak.
Már volt ilyen nálunk más anyamacskánál, hogy az összes kölyke elment ugyanígy egyik a másik után.
Most sajnos a legkedvesebb erős anyamacska is elkapta a kicsiktől , ha így lehet, másfél hétig , először nem volt étvágya, fogyott le, aztán egyes ételeket megevett, másoktól öklendezett, amikor megszagolta, következő nap meg megette azt az ételt, másik fajtát nem ette meg. Egyre soványabb lett. Annyira sajnáltam, hogy mit tegyek, milyen betegség ez, ami annyiból áll, hogy elkezd nem enni és onnantól kezdve annyi. Legalább az anya maradt volna meg. Nem volt hasmenés, nem volt szemkönnyezés, nem volt semmi tünet. A szoptatástól még egyetlen macskánk sem volt beteg, ő ettől lett beteg, nem tudom.

Az adatlap szerint a kijáró nőstény macska oltatlan, és ez lehet itt a kulcs. Egy kijáró macska esetében alapvető a rendszeres védőoltások és parazitamentesítések elvégzése, ellenkező esetben törvényszerűen gondok adódnak a születő kölykökkel és a kifejlett állatok is nagy valószínűséggel gyakran mutatnak tüneteket és összességében rövid életűek lesznek.

Esélyes, hogy akár többféle vírusos-, bakteriális- eredetű betegséggel és parazitákkal is terheltek a macskáik és ez okozza a rendszeres kölyök elhullásokat is.

A legjobban akkor járnának, ha megbeszélnék állatorvosukkal a macsekok rendszeres védőoltásait, parazitamentesítéseiket és ivartalanításukat is.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993