Nyálkás széklet kutyánál

2021.06.12.

Tisztelt Doktornő!

Közel 3 hete küzd a 6 éves ivartalanított Bolognese kiskutyám bélproblémával. Egyik este szinte fuldoklott. Mint aki nem kap levegőt, vagy mint akinek az orrába belement valami. Reggelre elmúlt, de a biztonság kedvéért állatorvoshoz vittem. Nem találtak semmit, de adtak neki injekcióban gyulladáscsökkentőt. Ezután bélgyulladása lett és nagyon vakarta a fülét. Az állatorvos nem vette észre, hogy kullancs van a fülében. Már több napja benne lehetett mikor észrevettük és eltávolítottuk. Az állatorvos azt mondta, hogy a gyulladáscsökkentő miatt kaphatott bélgyulladást. Ezért a bélgyulladásra is adtak neki valamilyen injekciót és itthonra bélflóra helyreállító pasztát és csak rizst és főtt húst ehetett. Ezután már véres hasmenése lett. Erre kapott Endia pasztát. Ettől sem lett jobb, mert ezután már csak tiszta vér jött a popójából és szinte kontrollálatlanul. Ezután több napon át kapott infuziot, fájdalomcsökkentőt és a rizses húsról a Royal Canin Gastrointestinal konzervre tértünk át. A vérzés elmúlt 4 nap infúziós kezelés után és már viszonylag normális volt a széklete is. Ezután A Royal Canin Hypoallergenic szárazeledelre kellett átállnunk. Utoljára 10 napja voltunk állatorvosnál. Azóta ezt a hipoallergen tápot eszi. A kedve már jó, de a széklete lágy és egy nyálkás burok veszi körül. Van úgy, hogy hasmenése van és ilyenkor csak az a nyálka vagy gyenny jön belőle. Vérvétel es székletvizsgálat volt, minden negatív. Nem lehet tudni, hogy mi mitől alakult ki. Ez a gennyes hasmenés és nyálkás burok a széklet körül mitől lehet? Lehet hogy ez most a Royal Canin Hypoallergenic táptól van? Korábban ilyet soha nem evett, korábban magas hústartalmú, gabonamentes tápot (Acana bárányos) evett. Betegsége nincs, csak bűzmirigy gondja van, 7 hetente nyomja neki ki az állatorvos.

Leírása alapján (légzőszervi problémák, kullancs, fülvakarás, bélgyulladás … különböző jellegű hasmenések …) 3 héten belül akár többféle probléma is megtalálhatta a kutyát.

Számomra semmit nem jelent, hogy a vizsgált vér-, és széklet labor negatív volt, ha nem tudom, hogy milyen paramétereket vizsgáltak a vér- és a székletmintából. Én azt sem tudom, hogy az elmúlt 3 hétben a kutya volt-e akár csak egyszer is lázas, ahogyan azt sem, hogy jelenleg már “csak” allergiával küzd-e. Részemről a jelenlegi tünetek hátterében ugyanúgy szerepet játszhatnak paraziták, Giardia, bélfertőzés, máj/hasnyálmirigy probléma, mint más gastroenterológiai, vagy onkológiai betegség. A hypoallergén tápot semmiképpen nem okolnám a tünetekért.

Jelezze állatorvosának a kutya jelenlegi állapotát, és kérje további segítségét.

 

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993