11hetes csivi fiu

2014.11.26.

Kedves Doktor ur.Van egy 11hetes csivi fiu kutyusom. Kb 3hete alig fogad el vmi etelt, csak par falatot. Voltunk orvosnal ,mar a masodik dokinal jarunk.Az elso szerint csak válogatós a kutya,bar mar amennyi fajta kajat probaltunk nem hinnem, a masik orvos szerint lehet vizfeju a pici. De ezt most meg o sem tudja tutira megallapitani. Szeklet es vizelet van a kutyusnal, csak mivel alig eszik eleg sokat van rosszul, leesik a vercukorja. Most fog a masik orvos szekletet nezni neki hatha abbol kiderul vmi. 2oltasa megvan a kicsinek es fereghajtva is megvan. Milyen dolgot tudna javasolni nekem h egyen a kutyus, meg honnan bizonyoshatnek meg arrol h a pici nem vizfeju-e? Valaszat elore is koszonom

Kedves Gazdi!

Nem javaslom sem a gyakori tápváltást, sem a gyakori állatorvos váltást, mert az előbbi a bélflórát, vagyis a kutyus belében élő baktériumokat zavarja össze, az utóbbi pedig a hosszútávú, sikeres kezelést.

Nagyon jól teszi, ha a felmerült egészségügyi problémákat is kivizsgáltatja állatorvosánál. A bélsár vizsgálatból kiderül, hogy milyen hatásosak voltak az eddigi féreghajtások (a kiskutyákat 2 hetes koruktól 3 hónapos korukig 2 hetente, 3 hónapos koruktól 6 hónapos korukig havonta kell féreghajtani koruknak megfelelő szerrel!).

A feltételezett vízfejűsék lehet veleszületett (kistestű ölebekben igen gyakori), vagy akár szerzett. Ennek kiderítésére a röntgen vizsgálat, vagy méginkább a CT-vizsgálat alkalmas, ami már kutyák számára is elérhető. Bejelentkezés ITT.

Egyéb kiegészítő vizsgálatokkal lehet kideríteni, hogy mi okozza a “rosszulléteit”, a vércukorszint ingadozását, az étvágytlanságot. Vérkép, vérlabor vizsgálat (speciális paraméterekkel: epesav, ammónia a portoszisztémás sönt nevű betegség kizárására) hasi ultrahang vizsgálat mind közelebb vihet az okok felderítésére.

Amíg a kivizsgálás folyik, érdemes állatorvosukkal is átbeszélni a kiskutya etetését. Legjobb lenne, ha ugyanazt a tápot, táplálékot kapná, mint ott, ahonnan elhozták, mert ezt szokta meg ő is és a bélflórája is. Naponta 3-szor kell megkínálni vele, ha meghagyja, elvenni előle és a következő etetésnél újra felkínálni. Ha tápot akarnak váltani, akkor fokozatosan kell: az előző, megszokotthoz keverni az újat, és pár hét alatt átállni. Az etetés mindg ugyanott legyen, teljesen nyugodt körülményeket kell neki biztosítani, ne zavarja senki és semmi, ennek legmegfelelőbb időpontja az emberi étkezések, illetve séta után, ha majd már járnak.

Nagyon remélem, hogy sikerül segíteni a kiskutyán!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993