város

2014.11.28.

12 éves dobermann szukámnak tojás nagyságú fekélyes emlődaganata volt. Gennyes váladék távozott. nov.7-én a reggeli séta, reggeli után életmentő műtétet kellett végezni, mert felfúvódott, hányingere volt, habzott a szája. Részleges gyomorcsavarodással műtötték és a daganatot is eltávolították.A sétáktól eltiltottak, bár nem tudtuk betartani, mert nagyon hiányolta és a dolgát sem végezte el. Rövid sétákat tettünk. A seb nedvedzik és szaga van. 10 nap után varratszedésre mentünk akkor derült ki hogy a varrás szétnyílt. Helyi érzéstelenítéssel újból összevarrták (4) újabb 2 hét szigorú fogság, majd varratszedés. Mi okozhatta a seb szétnyílását, a daganat mennyire befolyásolja a gyógyulást? Mire számíthatok? A Váladékozás kicsit mérséklődött,szaga van és a lehelete is szagos. Egyébként nagyon fürge, mozgékony, követeli a sétákat reggel és este. Folyadék bevitel kevés. Széklete kemény. Szabad-e sétálni, milyen életvitelt alkalmazzunk? Köszönöm a segítségüket. Tisztelettel: Tóthné Kovács Rózsa

Kedves Gazdi!

Ha a gyomorcsavarodás miatt letiltották a sétákról kezelőorvosai, akkor legjobb lenne ehhez tartani magukat, vagy legalábbis a rövid egészségügyi sétákat evés előttre, szigorúan éhgyomorra időzíteni. A száraztápot, amelyre több folyadékot kell inni mindenképpe mellőzném.

A daganat megléte, terjedése nagyban befolyásolja a sebgyógyulást- ha nem sikerült ép széllel az összes daganatos sejtet eltávolítani, akkor elégtelen sebgyógyulásra, a daganat kiújjulására lehet számítani. Az is befolyásolja a sebgyógyulást, hogy milyen gyógyszereket szed a kutya- kapott-e például antibiotikumot, milyen adagban, mennyi időre, és milyet. Sajnos az is befolyásolhatja a gyógyulás esélyeit, hogy közeli, illetve távoli áttétei vannak-e a kutyának, érintett-e életfontosságú szerve, milyen általános állapotban van, stb. Ezek tisztázása kiegészítő vizsgálatok elvégézésével van lehetőség: vérkép, vérlabor, áttétkeresés (röntgen, CT, SPECT/CT). Remélem sikerül segíteni rajta!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993