Labikutya

2014.12.03.

Tisztelt Dr! Már ötödik hónapja kezdődött, hogy Labrador kutyánk lábfején/mellső/az ujjak tövénél keletkezett egy folt, melyet folyton nyalt, kikopaszodott ott és bíborvörös lett és csomó lett rajta. Elötte patakban fürdött, mint máskor oly sokszor, 2-3 napra rá kezdődött és egy erős fülviszketés is. Vittük állatorvoshoz, aki elsőként allergiát, majd vadhúsképződést mondott, majd ismét allergiát pollenre. Hámosító kenőcsöt kapott és két injekciót, és szigorú gallérviselést írtak elő, kontrollok mellett. A fülével nem találtak semmi problémát. Se gomba, se atka, se gyulladás. Javulgatott, de ahogy levettük a gallért, ismét kikezdte magának. Alászúrtak vmiféle sorvasztó injekciót, de ez sem használt. 5 hétig hordta a gallért, novekedett is a szőre, mikoris végre levettük róla. Egy hét után megint kikezdte. Elvittük másik állatorvoshoz, aki röntgenezte, az alapján kívülről elérte a gyulladás a csonthártyát kicsit, de nincs benne idegen test, szilánk…K aparékot is vett, nem atka. Ő is allergiát mondott pollenre. Két szteroid szuri következett, úgy tünt javul. Közben már 6 hete csak nyúllal etettem, hátha csirkeallergiás./ez az én tippem volt, mert főként csirkével etettük a házikoszt mellett, de nem hozott javulást/ Itt vagyunk december elején, a gallért még hébe- hóba újra föl kell tenni, mert megint csomó nőtt a lábára, vörös. Sokat van velem,figyelem is, de nem tudom megakadályozni, hogy hozzányúljon. Már sétálni is csak ritkán hordjuk, nehogy kapjon valami fertőzést. Elkeseredtünk,elfáradtunk…Már pollen sincs talán így decemberben…talán mégis más a baja????Bűzmirigyfeltöltés is történt. Az állat jókedvű, ilyenkor sántikál, gondolom fájhat neki.

Kérdésemet kiegészíteném még azzal az információval,hogy az eliminációs diétát rízzsel és nyúllal csináltam végig.És még annyit,hogy kutyánk szóre az állatorvos szerint is szép, egészséges, nem korpás a bőre sem. Most már száraztápot is kap rízs-bárány hypoallergén. De ezt csak a diéta 6 hete után kezdtem adni, és maradt a nyúl és főtt rízs is az étlapon. Kérem tanácsát! Köszönettel:K.Ágnes

Kedves Gazdi!

Megértem, hogy elfáradtak, és nagyon sajnálom a kis sántítót. Nagyjából mindent megcsináltak az állatorvos kollégák, ami ilyenkor felmerül- bőrkaparék vizsgálat a pododemodikózis kizárására, helyi kezelés (kenőcs), az immunredszer válaszának elnyomása (szteroid injekció), eliminációs diéta (ezt Ön vezette be, nagyon helyesen), röntgen vizsgálat, sebvédelem (gallér).

Amit nem kapott, az esetleges jelenlévő baktériumokra való akár 4-6 hetes antibiotikum kúra (legjobb lenne laboratóriumban végzett tenyésztéses vizsgálat eredménye után), illetve a biopsziás mintavétel, a régóta nemgyófyuló sebek, kinövések esetében esetleg felmerülő daganatos háttér kiszűrésére. Ha már 5 hónapja fennáll a baj, és kezelőorvosuk, orvosaik is egyetértenek, akkor érdmes lenne bőrgyógyászati szakrendelést felkeresniük a kutyussal.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993