Füldugó

2014.12.21.

Kedves Jusztina! /Ontol kaptam valaszt elozo levelemre a fuldugoval kapcsolatban amit lenyelt a kutyus/ Belsarral biztosan nem tavozott a szervezetebol,hiszen azt lattam volna! Nem aggodnek,ha szetragta volna,ugy tudott volna tavozni belole,de mivel a masik kettot is amelyeket sikeresen kihanyt,egyben voltak! Igy hogy fog belole tavozni…? Benne nem hagyhatom… 🙁 ha elviszem a dokihoz hidrogen peroxiddal hanytatna meg,na most azt biztos,hogy nem fog kapni a kutyam. Masik orvos azt mondta ha nincsenek tunetek,hagyjam… Egyebkent igen,szerencsere tunetmentes a kutyus,eszik,iszik,jatszik,szeklettel sincs gond..de megis aggaszt,hogy benne van egy idegen targy!! Elore is koszonom hasznos tanacsukat!

Kedves Gazdi!

A bélsár alaposan be tudja vonni az ilyen pici tárgyakat, mint a füldugó, ezért csak akkor lehetünk biztosak benne, hogy nem távozott a lenyelt idegen test, ha minden egyes bélsár golyót alalposan szétnyomunk és átvizsgálunk. Ha nincsenek tünetei a kutyusnak, a kedve is jó, eszik-iszik, akkor jól meg kell gondolni, hogy bármilyen beavatkozásnak érdemes-e kitenni.

A hidrogén peroxidon kívül hánytató gyógyszerek is vannak, amelyek a legtöbb állatorvosi rendelőben elérhetőek (Apomorfin injekció). A mesterséges hánytatás azonban járhat komplikációval- pl. félrenyelés, amelyet csak akkor érdemes vállalni, ha orvosi indikációja van vagy fenn áll a mérgezés veszélye.

Másik módszer is van a gyomorban fennakadt tárgyakról megbizonyosodni- ehhez altatás szükséges és endoszkópos vizsgálat, aminek szintén csak akkor szabad kitenni egy állatot, ha alapos indokai van- pl. csillapíthatatlan hányás, a bélelézáródás veszélye, stb. Ezért érdemes állatorvosára bíznia a döntést!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993