vérparaméterek megváltoznak-e

2015.01.02.

8 éves yorkim régóta vakarózik. Fején, hát végén megritkult a szőr, néhány pörk is van a sok vakarástól. Nem javult szteroid injekcióra, bolha nincs benne, bűzmirigy is ki lett nyomva, nem túl csúnya. Szed azonban Sevenalettát és kálium-bromidot epilepsziára, de az sem javul. Hízott is, más tünet nincs, csak a hasa, hónalja régóta feketés színű, ez normális is lehet? Mi okozhatja a vakarózást? Lehet baktérium is? Hormonális betegség esetén az kimutatható a vérből? Mit kellene nézni? Vérkép, biokémia, pajzsmirigy stb.? A doki szerint az epilepszia gyógyszerek miatt, és a szteroid injekció miatt amúgy is minden vérparaméter megváltozik. Akkor hogyan dönthető el a vakarózás oka? Lenne rá gyógyszer? Köszönöm szépen!

A hosszantartó epilepsziás betegség és annak hosszantartó gyógykezelése a máj érintettségén keresztül akár okozhatja, vagy hozzájárulhat a leírt tünetekhez. A hosszantartó epilepsziás betegség és annak hosszantartó gyógykezelése számos vérparaméterben (főleg májenzimek) okozhat elváltozásokat – ezeket időről-időre ellenőrizni is ajánlott. Mindezek másodlagosan endokrin elváltozásokhoz is vezethetnek, amelyek szintén okozhatják, vagy hozzájárulhatnak a leírt tünetekhez.

És a leírt szőr-, és bőrtüneteket számos egyéb parazitás-, bakteriális-, gombás-, allergiás-, autoimmun-, … eredetű betegség is okozhatja.

Részletes vizsgálatokkal, benne sok kiegéászítő vizsgálattal szűkíthető a kör, deríthető fel az alapbetegség és kövtkezményeinek köre, az esetleges társbetegségek. Így van esély az epilepszia jobb kezelésére, következményeinek enyhítésére és az esetléeges egyéb gondok felderítésére és kezelésére is.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993