Leó

2015.01.02.

Kedves Doktor Ur! Fiu, 14honapos ivartalanitott cicamon ujjabban tobb olyan nagylyuku nyilt sebeket mertem folfedezni, ami talan egyszer mar elofordult. A faroktoben talaltunk egy kis csomot, orvoshoz vittuk es kapott gyulladascsokkentot. Nemsokara kifakadt, mely lyukas seb lett, ami kisse nedvedzett. Ez utan az orvos antibiotikumot is adott. Ez par hete volt, gondoltuk valami serulestol keletkezhetett es hogy meggyogyult. Aztan par napja azt hittuk valami tamadas vagy serules tortent. Nehezen vettuk eszre az egyik boka folott pici serulest, es a combon folfuto boralafutasszeruseget, nyilt serules, verzes, csomomentesen, nem volt konnyu megtalalni. Miutan a doki leborotvalta az erintett teruletett lattuk csak igazan a verzesen foltot, ami nem tunik allergiaszerunek. A tunetekre is a kapkodo legzeses magas 40,7 fokos laz hivta fol a figyelmet. Kaptunk megint gyulladascsokkentot, latszott hogy fajlalja a labat is, ekkor lattuk csak hogy a melsomancson van egy kb 2cm atmeroju, mar szornelkuli sima borfelulet egy nyilt kb 1cm atmeroju mely seb, amit folyamat nyalogat, folyamatosan nedvedzik. Aztan vettem eszre hogy a combnal is hasonlo friss lyuk van! Szomoru vagyok, mert az ember nem tud ilyenre folkeszulni, es pont 10mulva lenne esedekes egy hazautazas. Holnap visszuk kontrollra, dehat csak keletkeznek ezek a sebek frissen nem tudom mi okbol. Vajon fertozo? Sulyos? Mit tehetek hazilag? Mi lehet ez? Mar nem tudom hol talaljak valaszt, ugy ereztuk parommal a doki akinel voltunk is csak talalgat mi lehet ez, alig mondott barmit is. Kedves Doktor Ur! Mit gondol, tapasztalatai alapjan?? Mielobbi valaszat elore is nagyon koszonom, szep napot! Csatolom a neheny kepet az emlitett teruletrol! Udvozlettel Hammer Monika

A csatolt képek nélkül, részletes leírása alapján aggályos állapotban lehet a cica. A  mamas lázat és fekélyező bőrtüneteket azonban számos betegség okozhatja.

Kezelő orvosa azonban a kórelőzményi adatok (oltások, parazitamentesítések, környéken előforduló betegségek …) , a részletes vizsgálatok eredményei alapján (fizikális vizsgálatok, vér/vizelet labor, vírustesztek, bőrbioptátum vagy kaparék … esetleg képalkotók …) jó eséllyel meg tudta, vagy meg  tudja állapítani a tünetek okát és remélhetőleg meg tudják gyógyítani a cicát.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993