beteg e a cica

2015.01.12.

10 éves ivartalanított házi macskám a hétvégén nagyon levert, kedvtelen, sokat alszik, szinte egyfolytában, és nem eszik. Annyit evett, amennyit az orra alá dugtam, de azt se mindet. Egy ici-pici falatot, épp hogy, meg egy kis füvet, hátha az segít. Magától nem eszik semmit de még így sem akar igazából. Inni ivott elég sokat, csak nem gyakran. Egyébként életerős cica, imád kunyizni persze, és kis lusta is, de elég eleven, egész más mikor látszik, hogy jól van. Ha felébresztem dorombolgat egyet azért most is, de nagyon elhagyja magát, csak fekszik összekucorodva, a szemét aligha kinyitja. Volt ma példa rá mondjuk, hogy eléggé nagy, kerek szemekkel bámult rám, aztán az ebédnél is kért a csirkemellből, de nem ette meg. Az előbbinél a szemével nem tűnt, hogy baja lenne, de egyébként váladékozik, letöröltem tegnap kamillás vattával is. Olyan helyre is feküdt, ahova nem szokott soha, a fürdőbe a kádkilépőre, ez nem tudom mennyire számít a “kövön fekszik” kategóriába, lehet csak egyedül akart lenni. Most itt alszik mellettem, én hoztam ide. Újévkor is ezt csinálta, akkor is láthatóan nem érezte jól magát, de akkor még inkább elhagyta magát, érezni lehetett ahogy fogtam hogy elengedi magát, valamint ott és úgy aludt, ahova és ahogy leraktam. Aznap délelőtt elvileg sokat volt kint, előző nap meg eleven volt, sokat evett is, erre délutánra már ilyen volt. Délelőtt elvileg hasmenése is volt és hányt is, most ilyesmi tünetei nincsenek. A hasa meleg volt, viszont akkor itattam, stb. és egy nap alatt kiheverte. Másnap visszatért a régi önmaga. Most nem érzem melegnek, de annyira nem tudom megállapítani. Örülnék, ha visszanyerné életerejét, és enne is, szerintem fogyott is. Gondoltam rá, hogy szőrcsomó van a hasában, esetleg a foga fáj ha létezik ilyen cicáknál is, vagy macskanátha, vagy bármi amit nem ismerek, de szeretném tudni és kezeltetni. Ki fogom hívni az állatorvost, ugyanis elvinni őt képtelenség, ráadásul tőle is meg fog ijedni mert már volt itt párszor, de remélem hagyja magát és meg tudja vizsgálni. Bár most sok mindenre nem reagál. Néha-néha kiment levegőzni. Viszont már nagyon aggódom! Mi baja lehet és hogy segíthetnék? Remélem nem komoly! Ma már rosszabbul néz ki, mint amilyen tegnap volt, és a nem-evés nagyon aggaszt.

Kedves Gazdi!

Ahhoz, hogy kiderüljön, hogy hogyan lehet segíteni a cicán, lehetőség szerint jól felszerelt klinikára kellene vinni, ahol lehetőség van kicsit alaposabban kivizsgálni: vért tudnak venni laborvizsgálatokhoz, röntgent, hasi ultrahangot tudnak csinálni, vírustesztet, ha szükségesnek látják és nem csak tünetileg kezelik pár injekcióval.

A kedvetlenség, levertség, hányás, hamenés sok mindent jelenthet, akár gyomorrontást, férgességet, kezdődő veseelégtelenséget, vírusos fertőzést, vagya akár a gyomorban összegyűlt szőrcsomót, ahogy Ön is írja, fogfájás, szájbeli fekély, így szerintem mindenképpen az lenne a megnyugtató, ha jól felszerelt állatorvosi rendelőben tudnák vizsgálni és kezelni!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993