gyógyuló cica 2.

2015.01.19.

Kedves Doktornő! Köszönöm az újbóli választ és segítséget! Még egy utolsó kérdésem lenne. Szerintem meggyógyult a cica, még kapja a napi két injekcióját, nem sokára jön is az állatorvos és beadja neki. Már előre elbújt szegénykém, mintha érezné, pont úgy mint tegnap is. Nem szereti ezt a procedúrát, első nap viszont mindent hagyott, most már nagyon figyel mindenre, tágra nyílt szemekkel ami szebb is, érdeklődő, és jobb bőrben van, ezért gondolom hogy jól van. Az állatorvos is pont ezt mondta elvileg, és hát ő ért hozzá. Kap már Calo-pet pasztát, kicsit bánom is hogy későn, de felfedeztem hogy létezik ilyen. Nagyon nem ízlik neki ezért nehéz neki odaadni, azután is elbújik, ezért a megnövelt mennyiséget nem is lehetett neki odaadni, de ez is valami, és azóta evett is egy kicsit. Színhús csirkemellet úgy, hogy ő is kérte! Most már megnyugodtam mert látszik hogy rendbe jön, de a máj-vese problémákért valóban aggódom, ahogy írta is hogy koplalásnál felléphetnek gondok! Igényel vajon emiatt további kivizsgálást? Esetleg valami védő táplálékgiegészítőt, tápot ajánlana, ha az jót tenne a továbbiakban? Megkérdezzük az állatorvosunkat is, de szeretek utána olvasni a dolgoknak és több, megbízható forrásból tájékozódni. Tanulság számomra, hogy esetleg rendszeresen kelett volna oltatni, főleg hogy kijárós is. Ezen kívül minden jót megkap a cica és elég erős volt mindig is. Köszönöm szépen! Üdvözlettel!

Kedves Gazdi!

Nagyon örülök, hogy a gyógyulás útjára lépett a cica. A máj és vese károsodása ha minden jól megy, magától is helyrejön, de lehet természetes módokon is segíteni a javulást. Léteznek kifejezetten állatgyógyászati készítmények a májműködés javítására (pl. Rx Vitamins Hepato Support májregeneráló kapszula, Energyvet Cytovet), vagy az általános védekező képesség javítására (Minera cseppek, Gold Naturalis, Immunovet por).

Nagyon fontos a jóminőségű táplás, a máj és vesevédelemre lézeznek kifejezetten állatorvosi gyógytápok (pl. Royal Canin Hepar, Renal), vag a házikosztban a tiszta fehérje, ahogy Ön is nagyszerűen adja pl. csirkemell, comb formájában, állati zsírokkal kiegészítve, só, fűszerek nélkül, tejtermékkel ( túró, joghurt, tejföl). A rendszeres külső-belső parazita irtás is sokat javít az ellenállóképességén, 3 havonta féreghajtás, bolhák, kullancsok ellen spot-on.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993