Cicabaj

2015.01.26.

Tisztelt Doktor! A cicámmal lenne probléma. Nagyon hangosan veszi a levegőt belégzéskor, érdesen kicsit, de nem állandó jelleggel, hanem csak egyszer kétszer figyelhető meg naponta. Ébren és álmában is előfordul, tehát nem horkolás. Ha közel hajolok hozzá, halkan hallani minden belégzéskor hogy nehezen veszi a levegőt. Gondolom el kellene vinni orvoshoz, minden kis bajnál elviszem, inkább mint hogy nagyobb gond legyen. Csak nem is tudom mire gondolhatnék.. főleg így péntek este. Remélem semmi komolyra nem utalnak a tünetei. A szemét megnéztem a hártya rózsaszínesebb kicsit mint egyébként, az orra rendben van. Nem tüsszög nem köhög, semmi ilyesmi. Eszik is rendesen, jó kedvű, játékos. A következő kérdésem pedig.. sajnos költözés kapcsán elhagytam a macska kiskönyvét amibe az orvosi bejegyzései vannak. Az állatorvos megtudja mondani a saját rendszeréből hogy a macskának mikor kelll a következő oltásra mennie? Név alapján nyílván vannak tartva a számítógépben, csak nemtudom ezeket is bejegyzik e az orvosok..?! Előre is köszönöm a választ, egy aggódó gazdi.

Kedves Gazdi!
Sok mindenre lehet gondolni, szívbetegségre, macskaasztmára, allergiára, a tüdő, légcső összenyomatása, a légzőrendszer megbetegedésére. Valóban a legjobb, ha minél előbb állatorvoshz kerül, ahol alapos hallgatózásos, tapintásos vizsgálat után röntgen vizsgálatot, vérvizsgálatot, szükség esetén hasi ultrahang vizsgálatot is tudnak végezni, hogy kiderüljön, hogy mi okozza a belégzési dyspnoe-t, vagyis a rendellenes légvételt.

Ha a megszkott, oltásokat beadó állatorvosát fogja felkeresni, akkor biztosan megtalálják a rendszerben, hogy milyen oltásokat kapott a cica! Jobbulást!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993