Hektor

2015.01.26.

Tisztelt Doktorur/no! Vasaroltam egy 8 hetes csivava kan kutyust. A vasarlast koveto napon elvittem orvoshoz egy altalanos vizsgalatra..,ahol mindent rendben talaltak. A problema az, hogy utobb kiderult vagyis elofordulhat,hogy nem kapott oltast. Oltasi konyve van, amiben egy kombi oltas szerepel … 2 napja lazabb lett a szeklete , de sem vér sem habos nem volt. Nem folyamatos hasmenes es nem vizszeru volt, de este elvittem orvoshoz. Kapott infuziot, antibiotikumot , vitamint .. Osszesen 5-6 szuri volt. Kaptunk meg egy pasztat, amit napi 2-3x kell adni. Ezt adtam is neki, de a mai nap ismet higabb volt a szeklete, mikozben 1 napig teljesen normalis volt. Vissza kell mennunk holnap ( hetfon ) de szerdan kovetkezne neki a kovetkezo oltas, ami igy nem biztos hogy megkaphat. Kerdesem az lenne, hogy mit lehet tenni, ha valoban nem kapott oltast ? Kutyakkal nem erintkezik es le se visszuk csak orvoshoz, kabat alatt kocsival. Masik kerdesem az lenne, hogy a tap valtasatol lehet-e ez a tunet? Hanyas laz egyszersem volt. Koszonettel: Szomoru gazdi 🙁

Kedves Gazdi!

Lehet, hogy tápváltás borította fel a kiskutya emésztését, esetleg az elválasztás, a költözés és a tápváltás együttese miatt alakult ki a hasmenés, az is előfordulhat, hogy nem kapott rendszeresen féreghajtt a kiskutya 2 hetes korától és hirtelen elszaporodtak a bélférgek a bél üregében.

A fertőző kutyabetegségek elleni védőoltást csak teljesen egészséges, lehetőleg féreghajtott kölyöknek adható be, pont azért, hogy nehogy egy még lappangó betegségre “ráoltsunk”, amely súlyosbítaná az állapotát. A védőoltások csak többször, kortól függően 2-3-4-szer ismételve adnak védettséget a leggyakoribb fertőző kutyabetegsége ellen.  Amíg nem rendeződik a mostani állapot, addig legjobb, ha elhalasztják a védőoltások beadását.

Ha visszamennek kontrollra, akkor ha szükséges, biztosan kapnak diétás tanácskat is, esetleg a emésztést, a bélflóra helyreállítását elősegítő probiotikumot, esetleg bélsár vizsgálatot is jalvasolnak, hogy kiderüljön, van-e féregpete, kórosan elszaporodott baktérium, egysejtű a bélsárban.

Ha a mostani betegség megszűnik, akkor el lehet kezdeni a védőoltások beadását. Az általunk ajánlott oltási sort megtalálja ITT.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993