Berci

2015.01.29.

Tsiztelt Doktor úr! Sztori: 3. éve hogy megvan Berci kutyusunk, Ő egy yorki, havanese keverék úrfi Imádjuk. Szóval dec. végén kezdődött, hogy több napon keresztül hányt..azt mondta a doki, valószínű fogköves a foga, vagy mandula gyuszi, másik kettő doki is megvizsgálta azt mondák szervi baj nincs..stb..stb…ez el is múlt majd múlt hét kedden hasmenése lett kevés hányással, de szerintem a rizses hústól amit adtam neki..de előtte nem volt ezzel probléma, okt.-től kap új arion csirkés tápot de egészen dec.-ig nem volt semmi baja..kérdem én lehet ettől? Most diétán van, de szeretnék tápot váltani. Melyik táp a legjobb? A doki most csak magában a bárány és rizses tápot javasolta (lamb and rice), de nincsen tapasztalatom melyik a jobb. Nagyon nyugtalanít, hogy kutyuskám ilyen rosszul van, hasmenés már 2 napja nincs, de kis hányás tegnap éjszaka előfordult. A száraz tápot magában nem eszi meg, de konzervekkel keverve egészségtelen (konzervek 99%-a víz) saját főztömet most már nem merem odaadni..tanácstalan vagyok, mert így 2 napja nem eszik már semmit (illetve, a szomszéd macska konzerv táljából csent…úgy hogy egy percre nem figyeltem) Berci benn él velünk a lakásban. Előre is köszönöm szépen, hogy végig olvasta a levelem, azt meg duplán ha vissza is ír. Szép napot! Melinda

Kedves Gazdi!

A kutyák bélrendszere és a benne élő baktérium flóra igen érzékeny, vannak kutyák, fajták, akiké még a szokásosnál is érzékenyebb, egyes tápláléktípusokra, tápösszetevőkre allergiásak, a yorkshire és a havanese fajták is ide tartoznak, ahogy valószínűleg az Önök kiskutyája is. Minden kutyánál, és főleg az érzékeny gyomrúaknál nagyon fontos, hogy ne változtassanak hirtelen, naponta a táplálékán, csak fokozatosan! Az állatorvosa által ajánlott bárányos-rizses táp olyan hypoalleregén kutyatáp, amit táplálékallerigába szoktunk ajánlani. Jó lehet a főzött táp, vagy bármi más is, de csak lassan , fokozatosan szabad megváltoztatni a korábbi táplálékot, minden egy kicsit többet a régebbihez keverve. Kutyák táplálásáról általánosságban olvashat, ha IDE KATTINT!

Leveléből nem teljesen világos számomra, hogy sikerült-e a hasmenéses-hányásos betegséget, tüneteket kivizsgálni, készült-e vérlabor, bélsár vizsgálat és tenyésztés, hasi ultrahang, röntgen, stb. Kapott-e gyógyszereket, gyomorvédőt, probiotikumot, infúiót, ha szükséges. Ha két napja nem eszik a kiskutya, akkor nem csodálom, hogy legyengült, kedvetlen. keresse fel állatorvosát!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993