Fecotomi2

2015.01.29.

Tisztelt Doktor Úr! Egy barátom lakása közelében talált néhány hónapja egy anyacicát két kölyökcicával. Nagyon megsajnálta őket és táplálékot vitt rendszeresen a kicsiknek és az anyacicának. Mikor beállt a hideg idő megkért engem, hogy fogadjam be télire a kicsiket, mert rossz helyen vannak és megfagynak a télen. A kicsik ekkor már 5-6 hónaposok lehettek. Befogadtam őket a lakásomba és egy hónap elteltével gondoskodtam az ivartalanítatásukról, féregtelenítésükről. Mivel nekem már van két nagyobb cicám és a kicsik nagyon félősek, no meg a karantén miatt is a cicákat külön szobában helyeztem el, ahol a többiekkel nem tudtak érintkezni és nem zavarja őket senki sem. Naponta kétszer kapnak táplálékot, vizet és tisztítom az alomtálcáikat. Próbálkozom foglalkozni is velük, hívogatom, játszani akarok velük, néha órákat töltök a szobájukban, van amikor ott is alszom, de ők a jelenlétemben nem merészkednek elő az ágy alól. Amikor rájuk zárom az ajtót hallom, hogy rohangálnak és játszanak, szépen esznek és nincs gond a székletükkel sem. Rendszeresen lefényképezem őket, hogy meggyőződjek róla nincs-e gond velük. Nem szeretném, ha az egész életüket az ágy alatt töltenék ilyen durván félősen, mert ez senkinek sem jó. A cicák most 7-8 hónaposok lehetnek, és úgy látom egyáltalán nem szocializálódtak. Tud-e nekem tanácsot adni mit tehetek, vagy tud ajánlani olyan szakembert aki segíthetne? Köszönettel: Tamás Ferenc

Kedves Ferenc!

Igazán példaértékű a felelős és humánus magatartása, hogy időt, pénzt, fáradtságot nem kímélve gondoskodik a két kis vadócról! Szerintem nagyon jól csinált mindent. Állatorvosként ajánlhatok olyan ferromon tartalmú sprayt, párologtatót (Feliway termékek), amelyek segítenek a macskáknak a stressz leküzdésében és jó hatással lehetnek a szelidülésre.

Tapasztalt macskamentőktől tudom, hogy félős cicáknák gyakran 3-6 hónapra is szükség van, hogy megtanuljanak bízni az emberekben és esetleg még élvezzék is a társaságukat. Addig is ha jól veszem ki leveléből, ők igen jól élnek, ha ember nem zavarja őket, van macskatársaságuk, játszópajtásuk, elég enni-inni valójuk, ezért nem félteném őket!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993