yorki baba problema

2015.02.03.

Tisztelt Doktorúr/nő! Én azzal a problémával fordulnék Ön(ök)höz, hogy 1 héttel ezelött vettem egy nagyon aprócska Yorki kölyköt, viszont az a szaporító ( nem érdemel más jelzőt…) borzalmas körülmények között tartotta… Még a szülő kutyákat se láthattuk…. Es mint kiderült epp ,hogy HAT hetes volt, amikor elvittük! Barátom meg se vette volna, de keptelen volt ott hagyni azon a helyen. Viszont a kutyusnak erős hasmenese van azóta. Voltunk dokinál es valami pasztát kaptunk rá, de nem segít 🙁 a szekletebe meg gyanús dolgok vannak. Attól tartunk igencsak ferges…. Konkretan ferget nem lattunk meg, csak ilyen tojás szerü sárga bogyókat. Lehetseges, hogy az fereg lárva vagy mi? Lehet azt szabad szemmel látni? Azt olvastam a neten, hogy hasmenes ellen főzött feher rizst adjak. Azt adom neki napok óta, de nincs valtozás. Minősegi tápot kap, csirkemell filet es más újat nem. Segítségét előre is köszönöm! Tisztelettel: Kitty

Kedves Gazdi!
Lejobb lenne a kiskutya kakiját elküldeni egy bélsár vizsgálatra, és megvizsgáltatni, hogy van-e benne féregpete vagy egyéb parazita, kórokozó baktérium, normális bélflóra. Ha ez megvan, akkor lehet célzottan kezelni. Addig is én mindenképpen adnék neki az életkorának megfelelő féreghajtót, hiszen ezt ígyis-úgyis 2 hetente kellene kapna 2 hetes korától 3 hónapos koráig. Mindenképpen jóhatású ilyenkor a normális bélflórát visszaállító probiotikumok adagolása (pl. Gastroferm por, Agroferm por, Florentero paszta, stb.)

A rizs, a joghurt és a csirkehús, mint jól emészthető, nem zsíros táplálék használható diétaként, de csak ezek etetésétől csak igen enyhe, hirtelen fellépő gyomormegterheléses, gyomorrontásos esetekben várható javulás, nem egy ilyen fiatal, rossz körülmények között tartott kiskutya 1 hete tartó hasmenésénél!

Ajánlom hogy keressen fel olyan állatorvosi rendelőt, ahol van laboratóriumi háttér és fel vannak készülve mintaküldésre!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993