Dárius

2015.02.12.

Köszönöm szépen a válaszát. A videón látható kutyus pontosan olyan állapotot mutat mint Dárius szokott. Én is erre a kórra gondoltam.

Most folytatnám a jelenlegi, pár napja tartó problémánkkal: Dárius elég ijedős kutyus volt mindig is. Pár napja délutánonként nagyon zavartan viselkedik. Rohangál,szimatol, kutat, kapkodja a fejét, ijedezik, néz valamit és elkezd tolatni a semmi elől, ezt órákon keresztül csinálja akár, mint valami dúvad. Nyughatatlan, nem tud lepihenni késő este sem. Viharos szelek voltak, gondoltam az viseli meg. Vettem neki Pro-vet no-stress tablettát, hogy átsegítsem ezeken a szeles napokon. Csak esténként adom neki, mert nagyon lenyomja, de még ez mellett is látom, hogy furán fürkészi a világot. A szelek elmúltak, ez a furcsa stresszes viselkedés viszont megmaradt. Közben tetézi, hogy időnként úgy csinál mintha a fogai közé ment volna valami:az orrát földhöz nyomja és a lábával próbálja kiszedni, a semmit…, és ezt egyre sűrűbben látom. Ha lefekszik akkor is mire elalszik többször tapasztalom, hogy ritmikusan verődnek össze az állkapcsai. Nem tudom mi érte, de felismerhetetlenül kicserélődött. Nagyon aggódom érte és nem is tudom, hogy is lehetne itt megbizonyosodni mi lehet a probléma, milyen irányban kell keresni. Amint tudom viszem az orvosunkhoz, de jó lenne nem csupán gyógyszert kapni, hanem okokat keresni…Köszönöm türelmét, és várom válaszát.

Kedves Gazdi!

Ezek igen komoly tünetek, az is lehet, hogy a fej különös mozgásával is összefüggnek, és mégis az epilepszia gyógyításával is foglalkozó állatorvost kellene megkeresniük, aki az agy CT-vizsgálatát, EEG-vizsgálatokat is kérhet.

Persze előfordulhat, hogy nem függenek össze a tünetek, és egy alapos kivizsgálás, a szájüreg, garat, orrüreg vizsgálata, szükség esetén bódításban fényt derítene a különös viselkedés okára, hátha valóban fájdamai vannak, esetleg egy rossz fog, nyelv alatti tályog, garattájéki növedék,stb. felelős a megváltozott viselkedésért, emiatt kapkod a fejével és próbálja az orrát dörgölni. Ha állatorvosa nem rendelkezik megfelelő műszerezettséggel, akkor biztosan tud ajánlani olyan állat kórházat, klinikát, ahol a lehető legtöbb vizsgálatot el tudják végezni!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993