ödéma 2.

2015.02.18.

ÜDV! Febr. 6-án írtam önöknek emlődaganat miatt kialakult lábödéma egy 16 éves kutyánál. A kutyus múlt pénteken átesett a műtéten , melyből sikeresen ébredt, a daganat és a nyirokcsomó eltávolításra került. Sajnos azonban a kutyus már 4. napja nem áll lábra. Iszik, valamennyi táplálékot elfogad, de eléggé fásult. A másik gond, az , hogy a varratoknál a doktornő hagyott egy lukat, hogy ürülhessen a váladék, amiből most már 3. napja, intenzív, irdatlan mennyiségű pirosas húslészerű váladék ürül. A luk kb hüvelykujj körömnyi. Azt mondta az állatorvos, hogy nem kell megijedni, mert ott maradt egy üreg amiben összegyűlik a vérsavó és az ürül, na de ennyi ? és mennyi ideig? és így hogy fog benőni? Nem is merem lábra állítani mert félek, hogy a luk még jobban kitágulna. De igy meg elsorvadnak az izmai. A lábödéma sem múlott ,a doki szerint legalább egy hét mire apad. kérném véleményt, tanácsát, köszönettel.

Örülök, hogy a kutya megkaphatta az esélyét és annak is hogy a műtétet átvészelték.  Feltétlenül jelezze állatorvosának minden észleletét, ő el tudja dönteni, hogy otthoni kezeléssel van-e esély a kutya lábraállítására, és a sipolynyílás bezárására, vagy ehhez kórházi kezelés szükséges-e.

Én nem tudom megítélni, hogy ez az “irgalmatlan mennyiségű” váladék mennyi valójában, csökken-e vagy nő a mennyiség, sem azt, hogy igényel-e drén behelyezését. azt sem, hogy kell-e a felépüléshez további gyógyszeres támogatás, infúziós kezelés, kötözés, esetleg kórházi ellátás. Azt sem tudom pontosan, hogy végül megtörtént-e a kutya részletes kivizsgálása, vagy a műtéttel az utolsó esélyt próbálták megadni a kutyának.

Állatorvosa mindezeket pontosabban meg tudja ítélni, én csak drukkolni tudok Önöknek a távolból.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993