Timi

2015.03.16.

Tisztelt Doktor Úr /Nő! Segítségét szeretném kérni nincs a városban állatorvos csak 50 km -re jelen pillanatban tanácstalan vagyok . A macskám 1 hete elég keveset evett, így gyanakodtunk, hogy valami nincs rendben. A szájából szőr lógott ki megnéztünk a száját a fogára volt szorulva egy elpusztult egér maradványa igy azt eltávolítottuk de felfedeztük hogy a nyelvén óriási seb van gondolom ez okozta hogy nem eszik. Rá 2 napra a macska a lakásba úgy jött be hogy csurgott a nyála és a taknya eltávolítottam neki de semmi nem változott arra tippeltünk hogy mérget evett öntöttünk a szájába tejet, de hogy kicsit vadóc elég keservesen történt nagyon összekarmolt ha hozzá érünk sír a cica. Legyen szíves minél hamarabb válaszolni, mit tehetnék érte hogy meggyógyuljon vagy valami készítmény tudnék e vásárolni neki. Félek hogy nem eszik és kifog száradni … Tisztelettel : Tímea

Kedves Gazdi!

Ha az egerek elpusztítására szánt leggyakoribb rágcsálóirtó mérget vehette magához, akkor az vérzékenységet okoz, ellenszere a K1 vitamin, amit hosszasan kell adagolni. A cica nyelvén lévő seb, ha nem vérzik, akkor származhatott az egér harapásából is, vagy más sérülésből, ezt antibiotikummal kell kezelni, de mivel így is fáj szegénynek a szája, szinte kizártnak tartanám, hogy szájon át bármit be tudnának neki adni.

Ezért is és azért, mert lehetetlen látatlanban megmondani, hogy mi a baja, mindenképpen állatorvoshoz kell őt vinni, ahol szükséges esetén bódításban, altatásban át tudják vizsgálni a szájüreget, a nyelvet, illetve kiegészítő vizsgálatokat (vérkép, vérlabor, röntgen, stb) tudnak végezni, tünetileg tudják kezelni (pl. infúziós kezeléssel).

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993