kutya

2015.03.30.

Üdv! Van egy szuka sharpei kutyusunk, és nagyon beteg! Először reggel hányt, ami kissé habos, talán a gyomorsav miatt. Aztán délután véreset hányt. Nagyon mélabús, bágyadt hangulatban van mindig, csak inni akar, enni egyáltalán nem. De ha iszik is 5-10 perc után kijön belőle. Este azonnal elvittem az ugyeletre, ahol infúzió-ra kötötték, és kapott egy pár injekciót is. Ma ismét visszavittem, megint infúzió-ra kötötték, és megismételték az injekciókat. Holnap ismét megyek. Viszont most otthon nagyon lehangolt, csak fekszik és alszik. Az orvos azt mondta hogy a belei nem nagyon akarnak működni, és véres volt a vizsgálatnál a feneke. Nagyon félek,hogy elveszítem őt! Azt is mondták,hogy egy virus lehet, ami ellen kiskorában nem kapta meg a védő oltást. Én fél évesen kaptam őt. Inni nem adhatok neki, csak pár kortyot ihat, pedig legszivesebben kiinná az edényét. Ételnek adtak egy hígabb állagú konzervet és egy fecskendőt, amivel adagolhatom azt neki. 2 nap alatt egyszer pisilt, de egyszer sem volt bélsár. Ráadásul még tüzel is. Kérem Önt/Önöket,hogy adjanak valami tanácsot, vagy javaslatot, bármit, amivel biztosan tudom, hogy renbe hozhatom! A belei az ovosnál megmordultak, biztos azért nem tud üríteni, mert ételt nem fogyaszt. Gondoltam már normaflórra is, ami a bélbolyhokat állítja helyre. Tanácstalan vagyok. Üdvözlettel:Sárközi Eleonóra

Kedves Gazdi!

Jelenleg tüneti kezelést kap a kutyus. Közelebb kerülni a tüneteket okozó okokhoz kiegészítő vizsgálatokkal lehetne: vérkép, vérlabor és főleg röntgen, kontrasztos röntgen, hasi ultrahang vizsgálat, amivel a véres hányással-hasmenéssel, véres kifolyással (bélből? húgycsőből? hüvelyből?) járó betegségeket kizárhatnák: az esetleges bélelzáródást, a bél invaginációját, a bélfal elváltozásait, a gyomorban elakadt idegen testet, a gennyes méhgyulladást, a véralvadás zavarát, stb.

Leveléből nem derül, ki, de lehet, hogy elvégezték a kiegészítő vizsgálatokat és a vírusos gyomor és bélgyulladás (pl. Parvo vírus által okozott bélgyulladás, ami ellen kölyökkoran szoktuk oltani a kutyákat) tűnik a legvalószínűbbnek. Ha mégsem és állatorvosaiknak nincs lehetőségük kiegészítő  vizsgálatok elvégzésére, akkor tovább küldhetik a beteget olyan állatkórházba, (pl. a SZIE Állatorvostudományi Egyetem Klinikájára), ahol minden vizsgálatot el tudnak végezni egy helyen.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993