Bélgyulladás

2015.04.09.

Üdvözlöm! 4 hónapos Mopsz és Bolognese kiskutyámat kb egy hete bélgyulladással kezelik. (Minden oltását rendesen megkapta). Amikor kivittem a helyi állatorvoshoz (mert ritkán hányt de a kedve nem volt rossz) arra gyanakodott, hogy egyoldalú az etetése és ez miatt hányogat, pont akkor kapta meg a kombinált oltását. Az állapota romlani kezdett, nem evett, hányt. Visszavittem és bél gyulladásra gyanakodtak. Pénteken(04.03.án) megműtötték, mert nem volt széklete és az étel, amit nagy nehezen elfogyaszott, egészben vissza jött. Röntgen alapjan döntöttek igy, mert a belei nem mozogtak. Azóta jobban van, eszik de sokat válogat, iszik is, de csak fecskendőből. Azóta nem volt hányás és széklete is volt, ami formáltabb volt. Műtét után 2 nappal levettek tőle vért, ami arra utalt hogy a veseparaméterek emelkedettek, vese elégtelenségre gyanakodnak, vizelet mintát is vizsgáltak, ami arra utalt hogy nincs semmi problémája. Érdeklődnék, hogy esetleg mivel kínáljam a kutyusom? Husit elutasítja, szárazat beáztattam, azt se kéri, egy kis májkrémet szivesen evett. Nagyon lefogyott, sokat alszik, félek hogy túl gyenge a felépüléshez, tegnap az állatorvosnál már morgott, remélem ez egy jel arra hogy minél hamarabb felépül.

Kedves Gazdi!

Sajnálom, hogy ilyen fiatal kiskutyával már ennyi bajon vannak túl, de örülök, hogy a kollégáknak sikerült megmenteniük, és gyors döntés alapján megoperálni.

Ha a vesearaméterek emelkedettek, az lehet a bélelzáródás, a keringés időleges romlásának is a következménye, aminek rendbejöttéhez idő, kell és olykor infúziós kezelés is. főleg, hogyha még bágyadt, nem állt vissza az étvágya. Mi ilyenkor a Royal canin “Recovery” konzerv tápját szoktuk ajánlani, amely ízletes, tápláló és teljeen pepes, akár fecskendőből is etethető. A táplálásban legjobb lenne állatorvosai tanácsát kérni, hiszen nem volt olyan régen aza műtét.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993