műtét után

2015.04.12.

Tisztelt Doktor Úr! 10 éves németjuhász szuka kutyám csütörtökön esett át egy műtéten. Az orvos gennyes gyomorgyulladást állapított meg, de műtét közben kiderült, hogy az egész méhe begennyesedett, és innen ment át a gyomrába is, azt mondta nagyon kevés esély van, hogy túlélje. A gyomrát valami át is szúrta, állítólag csont. Mindezek ellenére a műtéten a kutyus sikeresen átesett! A doktor úr azt mondta, hogy a következő napon, tehát pénteken kiderül, hogy életben marad vagy sem, kapott perfúziót, vitaminokat, antibiotikumokat és azt mondta az orvos, hogy innentől az immunrendszerétől és a jó Istentől függ, hogy mi történik. Nos, a kritikus pénteki napon már átestünk, úgy tűnt jobban van a kutya, rengeteg vizet ivott, de kihányta. Ma pedig elkezdett véreset hányni, van vizelete is, és fekete hasmenéses széklete. Kétségbe vagyok esve, mert nem tudom, hogy ez a gyógyulás jele vagy elveszítjük? Az orvos sajnos nem elérhető. A kutyus még mindig képes lábra állni, kimegy a szokásos helyére elvégezni a dolgát, de visszajönni már nem tud egyedül. Tegnap este evett pár falat csirkehúst, de ma már ételt sem fogad el.

A véres hányás és fekete, lágy széklet nem értékelhető sem a gyógyulás, sem a biztos elhullás jeleként – annyit jelenthet, hogy még mindig vérzik a kutya gyomra.

Nem látok más megoldást, mint a kutya intenzív, infúziós és gyógyszeres kezelését és az sem kizárt, hogy újra kell operálni őt ahhoz, hogy esélye legyen átvészelni a súlkyos betegségét. Ha operáló állatorvosát nem éri el, ügyeletes kolléga, ügyeletes klinika tud segíteni.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993