Bogyó

2015.05.18.

Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! Segítségét, tanácsát szeretném kérni. 3 hónapos cocker spánielünk benti kutyus, de napközben, délután ha otthon vagyunk, akkor kint lehet az udvaron. Nagyon okos, ha kell neki wc-re menni, akkor mindig “szól”. A baj akkor van, ha egyedül hagyjuk a szobába pár órára. Van neki bent egy kis doboz, amibe tettünk homokot/ földet (a kutyapelenka nem vált be), de mégis inkább a padlószőnyegre pisil. Valószínű, megszokta, hogy ki van engedve legtöbbször, ha kell neki, és ha nem vagyunk ott, akkor meg hiába “szól”. Később majd magától rá fog jönni, hogy a szobába nem szabad pisilni, vagy valahogyan rá kéne szoktatni az “alomra” is, ha otthon vagyunk? Próbáltuk már eddig is “nevelgetni” , ha rosszat csinált rászóltunk, ha jót akkor megdícsértük, de nem tudom hogy ez így elég-e? A jutalomfalatot jó ötletnek tartja? Másik problémám az lenne, hogy már amióta hazahoztuk a kutyust, rendesen kezeljük bolha/kullancs elleni készítménnyel, fürdetjük, a helyét és az egész padlószőnyeget fertőtlenítjük, de még mindig látok benne pár bolhát :/. Flypryst spray-t használunk. Miután ráfújom, 15-20 perccel később elpusztulnak és “lepotyognak” a bolhák a szőréről. A dobozára pedig rá van írva ,hogy 3 hónapos védelmet nyújt bolhák ellen, nem értem, így hogy lehet még mindig benne. (Sajnos már körülbelül kéthetente muszáj befújni, lehet, hogy ilyen sűrűn nem is szabadna :/) Arra gondoltam, hogy nyakörvet is kéne használni, mert úgy elvileg bele se mennek a bolhák. A kérdésem az lenne, hogy van olyan bolhanyakörv amit a Flypryst spray mellé biztonságosan lehet használni, és nem lesz baja a kutyának? Válaszát előre is köszönöm szépen! 🙂 Reni

Kedves gazdi!

A 3 hónapos kiskutyával én még türelmes lennék, nem sokára elég nagy lesz és tudja majd tartani a vizeletét. A kutyáknál nem feltétlenül működik az alomtálca, mint a macskáknál, hiszen a macskák ösztönösen szeretik, használják, viszont a kutyák természetétől idegen, hogy egy dobozba, homokba végezzék a dolgukat, ezért kitartó, külön tréning kell nekik, hogy használni tudják.

Vigyék gyakran sétálni, legalább naponta 3-szor, és gondolják át, hogy hányszor eszik-iszik.

Ha később sem rendeződik a dolog, akkor viszont érdemes lesz kivizsgáltatni, hogy nincs-e olyan veleszületett vagy szerzett rendellenesség, mai a vizeletvisszatartási gondot okozza (pl. rendellenesen fejlett húgyvezető, húgyuti gyulladás, hormonális probléma, stb.)

A Fypryst spray használati utasításának megfelelően kell alkalmazni, a dobozra rá van írva, hogy hány kilóra hány fújás kell, nem elég csak párat ráfújni, a kutya egész szőre át kell,  hogy nedvesedjen tőle, hogy valóban hasson. Le kell mérni a ksikutyát, és kilónként 6-12 pumpálást kell ráfújni a 100 ml-es flakonból és 2-4 pumpálást a 250 ml-es flakonból.

Ha nem használ mégsem, akkor választhat a korának megfelelő egyéb készítményt, összefoglaló táblázatot talál ITT!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993