Kucu

2015.06.03.

10 hónapos cane corso gyönyörű kan kutyánkat tegnap el kellett altatni.  Szépen fejlődött, nem volt semmi panasz.  Múlthét közepén nem evett, csak keveset és hasmenése lett. Párom elvitte dokihoz, aki adott szurit, görcsoldót és 1 doboz antibiotikumot. Azt mondták gyomor, bélgyulladás, meg a mandulája piros. Aztán pár nap alatt jól lett, szombaton is szépen evett már, játszott is. Aztán vasárnap reggel még ott ült az ablak előtt várta férjemet, h mennek sétálni. 5 perc múlva mire kiért, párom már menekült előle, mint aki vak lett olyan volt. Rengeteg habos nyál jött a szájából, aztán rohangált, mint aki megőrült. Egy idő után körbe ment és lefeküdt de nagyon lihegett továbbra is és nem reagált semmire. Közben kiért az orvos, aki szerint epilepszia. Bevittük a rendelőjébe, mert nem reagált a seduxenre. Ott a rendelőben minden lehetséges szurit, kúpot megkapott, de semmi változás, csak zihálva vette a levegőt és nem észlelte ha elé raktuk a kezünket pl.mondtuk a dokinak,h egy vérvétel jó lenne hátha mégis mérgezés lehet. A vérvételen a vese, máj és valami szövetszétesés érték volt nagyon magas. Akkor kapott olyan infúziót ami a májat és vesét támogatja, akkor nyugodott le szép lassan a lélegzete. De nem reagált. Hazavittük és párszor felült kiflibe meg ránk nézett de aztán úgy zuhant vissza oldalfekvésbe. Ha előtte húztam a kezem nem reagált a szemével. Tegnap vittük vissza infúzióra de az orvos azt mondta,h vizeletszagú a szája és sárgul a szeme. Nem dolgozik a máj és vese, így az altatás mellett döntöttünk nagy fájdalommal.  Azt mondta a doki, h valami mérgezés okozhatta, a másik helyen a doki szerint mérgezés nem, ő az epilepsziát próbálta lekezelni. Tegnap utána olvasott férjem és az akut vese betegség pont ilyen. Nincs tünete, aztán okozhat gyomor és bélgyulladást. Hirtelen vakságot, zavartságot, epilepsziát de csak akkor látható amikor már 75% károsult a vese. Szerintünk ez lehetett. Az lenne a kérdésem Őnőkhöz, h ha pár nappal a bélgyulladás diagnózis felállításakor vesznek vért és kiderül az értékekből, akkor megmenthető lett volna a kutyus? Gyógyszerekkel, táplálkozás váltással? Kérem őszinte válaszát, sokat jelentene nekünk, nagyon fáj, ami történt szeretett kiskutyánkkal. Nálunk az orvos azért mondta, h mérgezés szerintünk, h ne kössünk bele, h előtte mikor voltunk lehet kezelhető lett volna még. A másik ügyeletes helyen az orvos mondta, h nem mérgezés Köszönöm megtisztelő válaszát

Kedves Gazdi!

A heveny veseelégtelenség, májelégtelenség diagnózisa, melyet a vérvizsgálat kimutatott, nem zárja ki a mérgezést, hiszen a legtöbb méreg a májon és/vagy a vesén át ürül és ezeket a létfontosságú belső szerveket támadja meg.

Így utólag, látatlanban csak találgatni lehet, nem hiszem, hogy többre jutnék, mint a két orvosa, aki megvizsgálta, kezelte. Sajnos csak a szakszerű kórbonctani vizsgálat, utólagos kórszövettan, toxikológia hozna eredményt. Persze ez már nem tudná visszahozni a szeretett kiskutyájukat, nagyon együttérzek és sajnálom!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993