hasmenés

2015.06.29.

Üdvözlöm! Van egy 10hónapos francia bulldogom és amióta elhoztuk, azóta megy a hasa, társul hozzá pár csepp vér a legvégén! Eszik, iszik játékos! Minőségi tápot kap, ezen kivül főtt rizset és főtt husit! 6 doktornál jártunk, antibiotikum kurákat kapott; 2 fajta széklet vizsgálata is volt, minden rendbe találtak és különbözö féreghajtót is kapott..de semmi nem hatott…Esetleg tudna valami tanácsot adni, hogy ez mi lehet? Köszönöm!

Kedves Gazdi!

Célszerű lenne maradni egy állatorvosnál és kitartóan folytatni a terápiát, mert akkor lehet végigvinni a kezelést. A pontos diagnózishoz nagyon fontos tudni,hogy milyen féreghatjóval kezelték, hány napig, pontosan milyen adagban, közben mit eszik (sokszor célszerű ilyen esetekben úgynevezett hypoallergén tápra váltani fokozatosan, legalább 3-4 hétre), milyen típusú bélsár vizsgálat készült és mely laboratóriumban értékelték, néztek-e a féregpetéken kívül egyéb mikororganizmusokat (főleg Giardia), fertőtlenítik-e magát az állatot, illetve a környezetét, hogy ne fertőzhesse vissza saját magát, stb.

Fiatal kutyáknál nagyon gyakoria férgek, egysejtűek által okozott fertőzés, amit nem lehet egyetlen féreghajtó tablettával gyógykezelni, hanem kúraszerű kezelésre van szükség. Ennek kiderítésére gyakran ismétlet, több napi bélsárból végzett bélsár vizsgálat, esetleg speciális vizsgálat szükséges, vagy egy próba kezelés a megfelelő szerrel.

Ezen kívül még ritkább betegségek is előfordulnak, amelyek diagnosztizálása és kezelése sem könnyű, sokszor van szükség endoszópos vizsgálatra a bélszakaszból való mintavételre és hosszas gyógyszeres kezelésre. Ha nem tudnak állatorvosai megbírkózni az esettel, akkor kérhetik gastroenterológia szakrendelésre is a beutalását.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993